Popović (DSS) : Za razliku od SPS, PUPS, SNS ili DS mi ispunjavamo obećanja

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović (DSS) : Za razliku od SPS, PUPS, SNS ili DS mi ispunjavamo obećanja

Beograd - Kandidat DSS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je danas da ta stranka u prestonici izlazi sa sličnim programom kao u prethodnoj kampanji, jer je gradska vlast od tada malo toga uradila, kao i da se ne treba nadati da će neko sa strane doći sa čarobnim štapićem, već da sami treba da uradimo šta možemo.

Popović je gostujući na B92 rekao da je DSS jedina stranka za koju građani i na republičkom i na gradskom nivou mogu da budu sigurni da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će, ono što priča u kampanji, raditi i kada se ona završi, a o eventualnim koalicijama i u Republici i u Beogradu razgovaraće posle izbora.

- Mi nismo kao SPS koji je 2008. pozivao na mitingu i govorio da će oružjem braniti Kosovo, nismo kao PUPS koji je ušao u vladu 2008. sa DS govoreći da to radi da bi u prvoj godini nakon formiranja vlade prosečna penzija bila 80 odsto prosečne plate, a nije bila. Mi nismo kao SNS koji je, ima još uvek u Beloj knjizi to zapisano, u svom programskom dokumentu rekao da neće ukidati srpske institucije na severu Kosova, a ukinuli su - rekao je Popović.

Privremeni organ radio solidno

Na pitanje zašto funkcioneri DSS Milica Radović, Sanda Rašković-Ivić, Siniša Kovačević i Radojko Obradović nisu na listi kandidata za poslanike, Popović je rekao da su svi oni viđeni i cenjeni članovi stranke i da nije poslaničko mesto jedino gde se stranci doprinosi.

DSS je, kako je dodao, izbornu listu napravila na predlog opštinskih odbora i tu nema nikakvih problema, dok je na pitanje da li oni nisu na listi jer su tražili demokratizaciju stranke, odgovorio da to nije tačno.

Govoreći o Beogradu i radu Privremenog organa, Popović je rekao da Privremeni organ ima ograničen mandat, ali da su njegovi članovi, onoliko koliko je bilo do njih, "solidno uradili".

Podsećajući da je najavio optimističnu i nasmejanu kampanju, Popović je rekao da ima razloga za optimizam jer čak i trenutnoj finansijskoj situaciji, "koju je Privremeni organ konsolidovao", postoji prostor da se nešto uradi.

- Da li je potreban veliki novac da imamo savetovalište za brak i porodicu u svakoj opštini? Ima puno stvari za koje je potrebna dobra volja. Za kanalizaciju je potreban novac, ali da li je problem da napravimo desetogodišnji program razvoja gradske infrastruktrure i da građani mogu da vide jesmo li to uradili ili ne - upitao je Popović.

On je naveo i da "nije politički suncokret i preletač", a da činjenica da iz kampanje u kampanju DSS govori o istim stvarima, znači da se te stvari ne menjaju.

Vratiti Beograd Beograđanima

Govoreći o programu DSS za Beograd, Popović je rekao da polazi od decentralizacije, da se Beograd vrati Beograđanima, da se promeni Statut, verovatno formiraju nove opštine kako bi se svi delovi grada brže razvijali...

Popović, kada je reč o projektu "Beograd na vodi", tvrdi da sami treba da uradimo sve što možemo i da je "vlada činila velike napore i uložila veliki trud u dovođenje Mubadale i Al dahre, ali da od toga nije bilo ništa".

- Bio bih srećan da se to realizovalo i imam razumevanja za trud - rekao je Popović koji smatra da je projekat "Beograd na vodi" na "jako dugačkom štapu".

Popović je rekao i da nije obmana građana to što nakon izbora i kandidature nije bio u gradskom parlamentu kao odbornik da brani stavove iz kampanje.

- Više bi mi birači zamerili da imam mesto u skupštini, a da nisam tu zbog poslovnih putovanja. DSS ima odličnu odborničku grupu - rekao je Popović.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Popović:Beograd će obezbediti veće prihode od turizma

Izvor: Studio B, 11.Feb.2014

Aleksandar Popović, prvi na listi za beogradske izbore ispred Demokratske stranke Srbije, obišao je danas deo pristaništa na kome pristaju strani brodovi sa turistima.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.