Polemika SNS i DS: Ko iskorišćava decu i trudnice

Izvor: Blic, 14.Nov.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika SNS i DS: Ko iskorišćava decu i trudnice

Raspravu o posebnoj zdravstvenoj zaštiti trudnica, porodilja i dece danas popodne u Skupštini Srbije obeležila je polemika Srpske napredne stranke (SNS) i opozicione Demokratske stranke (DS) o tome ko na toj temi skuplja jeftine političke poene.

U raspravi o predlogu zakona o ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu dece, trudnica i porodilja koji je predložio predsednik parlamenta Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stefanović (SNS), poslanici DS su naveli da već postoje zakoni koji omogućavaju zdravstvenu zaštitu tih kategorija stanovništva, ali da se ne sprovode.

Oni su optužili SNS da temu dece i trudnica koristi za predizbornu kampanju u Beogradu.

Zamenik šefa poslaničke grupe DS Janko Veselinović rekao je da je predloženi zakon populistički i optužio vladajuću koaliciju da je nesposobna da sprovede postojeće zakone jer je državu dovela do bankrota i ima nesposobne ministre.

"Nemamo problem da glasamo za ovaj zakon. To će biti glasanje za nešto što smo već usvojili, što je skupština u prošlom sazivu usvojila, a što je trebalo samo da primenite. Mi ćemo glasati za ovaj zakon, ali kažemo da deca i porodilje ovim ništa novo neće dobiti", kazao je Veselinović.

Nebojša Stefanović je odbacio optužbe DS i naveo da nije on u kampanji išao po porodilištima i da je poznato ko se utrkivao od porodilišta do porodilišta da se uslika sa bebama i ko je tu temu koristio u političke svrhe.

"Što se tiče populizma, populizam je to što ste vi protiv ovog zakona, ali ne smete to da kažete zbog javnosti", rekao je Stefanović poslanicima DS.

Predsednik parlamenta je kazao da je predloženi zakon dobio apsolutnu podršku svih članova skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu i da je nekima teško da podrže nešto što dolazi iz druge poslaničke grupe i u tome vide političku kampanju.

"Žao mi je zbog toga", dodao je Stefanović.

Na optužbe DS, on je kazao da je jedan od razloga što nema sredstava taj što se novac prethodnih godina besmisleno trošio, navodeći kao primer rekonstrukcije beogradskog Bulevara kralja Aleksandra i "nestajanje novca u različitim džepovima i raznim korupcionaškim aferama".

Janko Veselinović je kazao da na dnevnom redu nije Bulevar kralja Aleksandra i da je predsedavajući sednici Konstantin Arsenović trebalo da reaguje i opomene Stefanovića jer govori o temama mimo dnevnog reda.

U Skupštini i dalje traje rasprava o predloženom zakonu o ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu dece, trudnica i porodilja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prepucavanje SNS i DS: Ko iskorišćava decu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2013

Raspravu o posebnoj zdravstvenoj zaštiti trudnica, porodilja i dece danas popodne u Skupštini Srbije obeležila je polemika Srpske napredne stranke (SNS) i opozicione Demokratske stranke (DS) o tome ko na toj temi skuplja jeftine političke poene. ..Dragan Đilas sa malom Francuskinjom čiji otac je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.