Polemika DS-a i SNS-a oko nove vlade

Izvor: RTS, 08.Avg.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika DS-a i SNS-a oko nove vlade

Nova Vlada Srbije imaće kao jedini cilj odbranu rejtinga Aleksandra Vučića a njen sastav pokazuje da će građani i dalje živeti sve lošije, ocenio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić. SNS saopštio da Pajtić poslednji ima pravo da deli lekcije o radu vlade.
Reagujući na sastav vlade koji je predložio mandatar Aleksandar Vučić, lider demokrata Bojan Pajtić je ocenio da "u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dalje postoji samo jedan čovek" a da su ministri "puki izvršioci njegovih naređenja".
"Vlada koju je predvodio Vučić smanjila je plate i penzije, napravila tajne i štetne ugovore 'vredne' 900 milijardi dinara, pokazala kako se ukida pravna država na slučajevima Savamala, istrazi o tragediji 'helikopter', a taj sastav pokušao je da uguši slobodu govora u medijima, kritike vladi upućenih od predstavnika nezavisnih institucija i javnih ličnosti", naveo je Pajtić.
Ocenio je da je okončana "još jedna telenovela oko sastava nove vlade u režiji Aleksandra Vučića", dodajući da će se vlada "isključivo baviti obračunima sa neistomišljenicima".
Reagujući na izjavu Bojana Pajtića, potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je da je lider Pajtić tokom vladavine u Vojvodini "postao merna jedinica za lenjost, bahatost, korupciju i nesposobnost" i da zbog toga "poslednji u Srbiji ima prava da bilo kome deli lekcije, posebno na temu rada vlade".
"Čovek koji je svečano puštao u rad 'Kamenicu 2' tri dana pred izbore, a koja ni danas ne radi iako je potrošeno 35 miliona evra, koji je za dva mandata uništio dve banke i tri fonda prethodno potrošivši kroz njih oko milijardu evra, a da je iza tog trošenja ostala samo pustoš, svakako je neko čija reč i ocena nemaju apsolutno nikakvog kredibiliteta", naveo je Jovanov u saopštenju.
Prema njegovim rečima, Pajtić "na sreću Srbije a njegovu beskrajnu žalost", više nikada neće dobiti priliku da "još nešto upropasti i uništi jer o sastavu vlade i njenom programu odlučuju građani Srbije na izborima".
"To što se Pajtiću ne sviđa odluka naroda, njegov je problem. Možda, nakon vlade u senci, Pajtić formira i narod u senci, koji će njega takvog da podržava. Ali ni to ne bi potrajalo, jer je u prisustvu Pajtića, samo pitanje vremena kada će i senku neko da ukrade", dodao je potpredsednik SNS-a.
Lider DS-a Bojan Pajtić ocenio je ranije da će jedini cilj nove Vlade Srbije biti "odbrana rejtinga Aleksandra Vučića" a da njen sastav pokazuje da će građani i dalje živeti sve lošije.
Mandatar Aleksandar Vučić saopštio je danas imena kandidata za ministre Vlade Srbije a sednica Narodne skupštine posvećena izboru nove vlade, počeće sutra u 14 časova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PS: Pajtić frustracije leči napadima na Vučića

Izvor: RTS, 08.Avg.2016

Pokret socijalista saopštio je da je na proteklim izborima okončana kriminalna vladavina Demokratske stranke, ali da lider stranke Bojan Pajtić "sada svoje frustracije leči besmislenim napadima na Alekandra Vučića". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.