Polemika DS-a i SNS-a o sredstvima za lokalne samouprave

Izvor: RTS, 15.Nov.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika DS-a i SNS-a o sredstvima za lokalne samouprave

Demokratska stranka navodi da će novac koji je Vlada dodelila pojedinim lokalnim samoupravama otići za "kupovinu glasova i dovođenje batinaša". SNS ocenjuje da je reč o skandaloznoj optužbi i notornoj laži.
Poslanik DS-a Radoslav Milojičić ocenio je kao nesvakidašnju odluku Vlade Srbije da Mionici, Negotinu i Pećincima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodeli sredstva mesec dana pred izbore. Uveren je, kazao je, da će taj novac otići na "kupovinu glasova" i "dovođenje batinaša".
Milojičić je precizirao da je Negotin dobio 30 miliona dinara, Mionica 40 miliona dinara, a Pećinci 45 miliona dinara u toku izbornog procesa, što je, kaže, nedopustivo.
"DS nema ništa protiv toga da taj novac ide građanima ovih opština, međutim, taj novac neće ići građanima ni Mionice, ni Pećinaca, ni Negotina. Taj novac će ići za kupovinu glasova, za maltretiranje građana, za dovođenje batinaša iz raznih krajeva Srbije kako bi SNS ostvarila što bolji rezultat", tvrdi Milojičić.
Novinarima u Skupštini Srbije on je rekao da to nisu fer izborni uslovi kakve treba da ima jedna demokratska i evropska zemlja što, kako smatra Srbija nije, a to "pokazuje ponašanje SNS-a".
"Upravo je SNS, odnosno njihova vlada dala novac opštinskim funkcionerima za koje je sama dokazala da su nesposobni, koje je sama pre 20 dana raspustila i uvela privremeni organ. Izgleda da se sa ovakvom vlašću DS i sve opozicione stranke i građani mogu izboriti samo na ulici", rekao je Milojičić.
SNS: Skandalozne optužbe
Poslanik SNS-a Aleksandar Marković odbacio je optužbe koje je izneo Milojičić. Marković je na konferenciji za novinare rekao da su to skandalozne optužbe i notorna laž.
"Kada god Dragan Šutanovac ima ekstremno glup zadatak, on ga dodeli svom omiljenom poslušniku, predsedniku izvršnog odbora 'žutog preduzeća', koji najservilnije izvršava njegove glupe zadatke", rekao je Marković.
Marković je rekao da je u pitanju skandalozna optužba kao rezultat nepoznavanja procedura, ali i notorna laž.
Kaže da takva optužba dolazi od poslanika koji je ostavio dugove Smederevskoj Palanci dok je bio na njenom čelu u iznosu od oko tri milijarde dinara.
"Besmislene optužbe predstavljaju alibi za izborni debakl DS-a u tim opštinama. Vrlo dobro to znaju jer nemaju šta da ponude", rekao je Marković.
Marković je dodao da SNS za nasilje optužuje poslanik stranke koja je, kaže, izazvala i organizovala najveće nasilje u novijoj istoriji srpskog parlamentarizma – paljenje Skupštine, RTS-a...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.