Pokret za promene u  trci

Izvor: Blic, 19.Sep.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret za promene u trci

Kruševac - Nakon kratkotrajnog flerta s opozicionim radikalima i DSS Srpski pokret obnove je odlučio da ostane deo vladajuće koalicije u Kruševcu. U redovima Srpske napredne stranke došlo je do rascepa na dve struje, a promovisana je i nova politička organizacija Pokret za promene „Doktor Branislav Katančević“.

Odborničke grupe SRS i DSS sakupile su potpise 32 odbornika i zatražile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vanredno zasedanje gradske skupštine. Sednica će biti održana naredne srede, a opozicija traži smenu Vesne Vesković (DS), predsednice gradske skupštine, zbog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi i poslovnika o radu. Veskovićeva je na prošloj sednici , održanoj krajem avgusta, dala pauzu u radu od tri i po sata kako bi petoro odbornika Jedinstvene Srbije otišlo u Jagodinu na konsultacije s Draganom Markovićem Palmom.

Bez obzira na želje opozicije, teško da će uspeti da smene Vesnu Vesković jer im za to nedostaje još troje odbornika. Taman toliko ima Srpski pokret obnove, koji je u jednom trenutku najavio da će podržati zahtev opozicije ali je, nakon razgovora s predstavnicima Demokratske stranke, odlučio da ostane u vladajućoj koaliciji.

Previranja ima i u Srpskoj naprednoj stranci. Ova stranka je sada podeljena na dve grupacije. Jednu predvodi poverenik za Rasinski okrug Bratislav Gašić, dok se grupa verna doktoru Radojici Đorđeviću, nekadašnjem direktoru Zdravstvenog centra i istaknutom članu SPS do 2000. godine, odvojila i čak zakupila nove prostorije.

Šarenilu političke scene u Kruševcu doprineće i novo udruženje Pokret za promene „Doktor Branislav Katančević". Doktor Katančević je direktor Specijalne bolnice Ribarska banja, a dugo godina je bio član Demokratske stranke. Pre dve godine se kandidovao za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke, ali je izgubio od Veroljuba Marića, a pre nekoliko meseci je isključen iz stranke. Doktor Katančević kaže da njegov Pokret ima oko 3.000 članova od kojih su hiljadu bivši članovi Demokratske stranke.

– Spremni smo da sarađujemo sa svim organizacijama, strankama i pojedincima koji podržavaju naše ciljeve, a to su decentralizacija Srbije i vraćanje dostojanstva Kruševcu i Kruševljanima. Prema istraživanjima relevantnih agencija, Pokret za promene trenutno uživa podršku od 54 do 56 odsto biračkog tela Kruševca i jedna smo od dve organizacije koje ne moraju da brinu da li će preći cenzus na narednim lokalnim izborima. Što se nas tiče, spremni smo da sarađujemo i s demokratskom strankom, naravno, pod uslovom da pređu cenzus – uverava doktor Branislav Katančević.

Ko vlada, a ko se nada?

Vladajuću koaliciju u Kruševcu trenutno čine Demokratska stranka sa 17, SPS – PUPS sa sedam, G17 Plus i Jedinstvena Srbija sa po pet i SPO sa tri odbornika. U opoziciji su SRS sa 18 i DSS sa 15 odbornika. Do promena odnosa snaga moglo bi da dođe nakon odluke Upravnog suda Srbije jer je petnaestak bivših odbornika podnelo zahteve za vraćanje oduzetih mandata.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokret za promene u trci u Kru...evcu

Izvor: KruNet.net, 19.Sep.2010

Nakon kratkotrajnog flerta s opozicionim radikalima i DSS Srpski pokret obnove je odlučio da ostane deo vladajuće koalicije u Kruševcu. U redovima Srpske napredne stranke došlo je do rascepa na dve struje, a promovisana je i nova politička organizacija Pokret za promene „Doktor Branislav Katančević“..

Nastavak na KruNet.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.