Pokret socijalista: Zaštititi građane od Zaštnitnika građana

Izvor: JužneVesti.com, 18.Dec.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista: Zaštititi građane od Zaštnitnika građana

Gradski čelnici i dalje ne žele da objasne zbog čega su odbili razgovor sa Zaštitnikom građana Sašom Jankovićem tokom njegove posete Nišu. Ipak, Pokret socijalista, koalicioni partner SNS, Jankovića optužuje za "bahatost" i "primitivnu manipulaciju", smatrajući da bi trebalo formirati novu instituciju "koja bi građane štitila od zaštitnika građana".

U nepotpisanom saopštenju ova partija oštro kritikuje Zaštitnika građana zbog organizacije tribine "Prava građana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Srbiji - na papiru i u stvarnosti“, održanoj u petak po podne u Skupštini grada Niša, zaključujući da je to bila "tribina na papiru, a u stvarnosti predizborni skup".

Njegova drskost je išla toliko daleko da je očekivao da će, kako ih on naziva, „čelnici grada“ svojim prisustvom dati legitimitet njegovom predizbornom skupu a kada oni to nisu učinili prozivku prebacuje na njihovu nezainteresovanost za probleme građana - doslovce piše u saopštenju.Iz kampanje u kampanju; Aleksandar Vulin, foto: JV

Pored kritika, čelni ljudi partije koju predvodi Aleksandar Vulin su izneli i konkretne predloge u vezi sa onim što vide kao problem.

Pokret socijalista smatra da bi trebalo iznaći mogućnost uvođenja nove institucije koja bi građane štitila od zaštitnika građana i njegove primitivne politikantske manipulacije - smatraju socijalisti.

Inače, predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista u Nišu je Rade Rajković, aktuelni predsednik Skupštine grada Niša.

Zaštitnik građana u razgovoru sa predstavnicima građanskog sektora; Foto: JV

Podsetimo, obeležavajući 10 godina od formiranja institucije Zaštitnika građana, aktuelni Zaštitnik Saša Janković je u petak posetio Niš. Najpre se sastao sa rukovodstvom korejske kompanije "Jura", a zatim i sa predstavnicima Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF), novinarima i predstavnicima građanskog sektora.

Posetu Nišu je završio tribinom održanom u prepunoj sali Skupštine grada, na kojoj je razgovarao sa građanima.

Iako je poziv za susret uputio i gradskim vlastima, niko od gradskih čelnika nije ni odgovorio na njegov predlog.

Inače, Zaštitnik građana je nezavisan i samostalan državni organ, zadužen da štiti i unapređuje poštovanje sloboda i prava građana.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.