Podignut optužni predlog protiv Novice Tončeva

Izvor: juGmedia, 23.Feb.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignut optužni predlog protiv Novice Tončeva

SURDULICA – Tužilaštvo u Vladičinom Hanu podiglo je optužni predlog protiv narodnog poslanika SPS-a i predsednika Skupštine opštne Surdulica Novice Tončeva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasiliničko ponašanje.

Tereti se da je 12. marta 2014. fizički napao Slađana Stojkovića, aktivistu SNS, na skupu u Jelašnici. Tončev tvrdi da se iza kriju politički motivi.

Tončev u izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Jugmedii kaže da je optužni predlog podignut bez njegovog saslušanja zbog čega proziva vršioca dužnosti tužioca Danijelu Trajković.

„Zahvalan sam što ću svoju nevinost dokazati na sudu jer taj tužilac do sada nije dobila ni jedna slučaj pa se broj nadoknade štete od države gomila“, kaže Tončev, koji smatra da je Trajkovićeva nedavno prebačena iz Vraja u Han samo da bi se bavila Surdulicom.

„Trenutno dvadesetak inspekcija isputuje rad opštine Surdulica. I vrapcina na grani je jasno da iza stoji politički motivi, a znaju se i mentori“, tvrdi Tončev, koji dodaje da je za krivično delo nasilje potrebno dokazati i nameru.

„Stojković, koga nisam pipnuo, je došao na skup s namerom da izazove incident, a ja sam tamo otišao poslom. To ću dokazati na sudu“, naglašava Tončev.

Tužilac Danijela Trajković u pisanom odgovru odbacuje sve Tončeve navode.

„Kako se radi o skraćenom postupku, a prikupljeni dokazi su potvrđivali osnovanu sumnju, nije bilo nephodno da se izvrši saslušanje optuženog pre podizanja optužnog predloga, pri čemu je isti više puta pozivan radi ispitivanja na koja nije pristupio i tražio odlaganja. Tužilaštvo ne postupa po političkim motivima, već prema prikupljenim dokazima, a o mom radu se treba obavestiti preko viših sudskih instanci“, navela je Trajkovićeva.

Ona negira i njenu umešanost u radu inspekcijskih službi.

„Zahtevan ispekcijski nadzor jedino od strane Ministarstva finansije, budžetske inspekcije, usled više podnetih krivičnih prijava vezanih za trošenje budžetskih sredstava opštine Surdulica“, piše u pisanom odgovru tužiteljke.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv Novice Tončeva

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2015, 12:07

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu podiglo je optužni predlog protiv narodnog poslanika i predsednika Skupštine Surdulice Novice Tončeva (SPS) zbog nasilničkog ponašanja...Optužni predlog odnosi se na incident koji se dogodio 12. marta prošle godine kada je Tončev, prema tvrdnji aktiviste...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.