UŽIVO Vučić o KiM: Suština je da ih priznamo, a da oni ništa ne učine

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 17:09

UŽIVO Vučić o KiM: "Suština je da ih priznamo, a da oni ništa ne učine"

Sastanak Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), održao se danas u sedištu SNS-a na Novom Beogradu

Sednici operativno-političkog stranačkog tela prisustvovao je i predsednik stranke Aleksandar Vučić, koji se obratio nakon sednice.

"Uspeli smo da prikupimo tačno 20.000 komada različitog naoružanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je najveći uspeh i ta akcija se nesmanjenim tempom nastavlja. Ovo više nije beznačajna količina oružja. Za toliko oružja smo danas sigurniji i za milion metaka", naglasio je Vučić.

On je dodao i da su razgovarali o situaciji na KiM.

"Postoji plan kojim pokušavaju Srbiji i Srbima da kažu da su saslušali izlaganje o nacrtu Statusa ZSO. Suština je da mi njih priznamo i da oni nikada ništa ne učine", rekao je.

"Mi smo izvršili sve pripreme. 4.000 kandidata će birati novo rukovodstvo stranke u Kragujevcu. Uvek se zna ko je stranka koja najčešće štiti interese građana Srbije. 27. će doneti odluku hoće li SNS da se priključi novom pokretu koji će biti formiran. Pokazaćemo ljudima šta je to što smo uradili", rekao je o SNS.

"To nije miting SNS-a, to nije kontramiting, jer drugih skupova za taj dan nema zakazanih. Poslednji takav skup je bio 19. aprila 2019. Ovo je skup za sve ljude, obične i dobre ljude Srbije koji su pogođeni svim onim što se dogodilo pre 10-ak dana i traže izlaz za našu zemlju. Ovo nije skup protesta, ovo ne sme da bude skup mržnje. Mislim da mi to dugujemo našoj deci, porodicama, budućnosti. Moramo da pokažemo put Srbije napred, da to bude skup nade i da uverimo Srbiju da će ne samo da opstane, već da će moći još brže da napreduje", rekao je Vučić.

On je dodao da ovaj veliki skup počinje u 19 časova.

Predsednik Srbije je nakon skupa govorio o potezima opozicije i važnim principima demokratije.

Vučić je rekao da niko ne dolazi na skup, ako ga neko primorava na to.

"Da li mene vole? Ne, ne vole me. Poštujem, demokratija. videćete ljude koji će da dođu. Oni neće da okreću glavu ni od mene, ni od ostalih učesnika. Videćete da će biti mnogo veći broj ljudi nego 19. aprila, a to je bilo more, okean ljudi", opisao je skup.

"Mora da postoji red u državi. Simbol je da budete ispred institucija sistema. Možda te večeri bude nekih odluka koje se tih institucija tiču".

"Ja iz ove zemlje da idem neću nikada jer sam radio najbolje za našu zemlj i nisam se štedeo", dodao je on i naglasio da se SNS neće ugasiti, čak iako izgubi izbore.

"Oni pozivaju na ubistvo predsednika republike"; rekao je on komentarišući izjave opozicije, a onda je naglasio šta je sve SNS uradio tokom svoje vladavine.

"Važno je da narod zna da je njihova politika ubijanje, a naša je politika da pozovemo ljude na skup nade", završio je Vučić i naglasio da je uvek verovao u narod, te im se zahvalio na podršci.

Sednici su prisustvovali najviši funkcioneri SNS - Ana Brnabić, Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Bratislav Gašić, Aleksandar Martinović, Petar Petković, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Siniša Mali, Nebojša Stefanović, Goran Cvetanović, Vladimir Đukanović, Zoran Đorđević, Sandra Božić, Mirsad Đerlek i drugi.

Među prvima se na sednici pojavio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović.

Potom je stigao i ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali, a onda i ostali funkcioneri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"GRAĐANI SU PREDALI 20.000 KOMADA ORUŽJA" Vučić se obratio nakon sednice Predsedništva SNS (VIDEO)

Izvor: Blic, 16.Maj.2023

Sastanak Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), počeo je danas u 17:00 u sedištu SNS-a na Novom Beogradu, a sednici operativno-političkog stranačkog tela prisustvuje i predsednik stranke Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Počela sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, dnevni red se ne zna

Izvor: Danas, 16.Maj.2023

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), koja je najavljena za 17.00 sati, počela je u prostorijama te stranke uz prisustvo premijerke Ane Brnabić i funkcionera SNS iz Vlade Srbije i parlamenta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.