Pobeda dva kandidata DS i jednog SNS na ponovljenim izborima za Skupštinu Vojvodine

Izvor: Blic, 04.Jun.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda dva kandidata DS i jednog SNS na ponovljenim izborima za Skupštinu Vojvodine

Dva kandidata izborne liste "Za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić" i jedan kandidat liste "Pokrenimo Vojvodinu - Tomislav Nikolić" pobedlili su na ponovljenim izborima za Skupštinu AP Vojvodine, dok će rezultat sa četvrtog izbornog mesta biti poznati danas, rekla je član Pokrajinske izborne komisije, Jelena Zlojutro.

Ona je kazala da su na juče ponovljenim izborima po većinskom izbornom sistemu u Čoki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Šidu pobedu odneli kandidati koalicije okupljene oko DS, dok je na izborima u Opovu najviše glasova osvojio kandidat koalicije koju predvodi SNS.

- Konačan rezultat ponovljenog drugog kruga izbora u Zrenjaninu, u koji su prošli kadnidati SNS i SPS, znaćemo ujutru - rekla je Zlojutro, dodajući da će se tada znati i podaci o izlaznosti na ova četiri izborna mesta na kojima je, zbog uočenih nepravilnosti, ponovljen drugi krug.

PIK ima rok od tri dana da proglasi konačne rezultate ponovljenih izbora, nakon čega će dosadašnji predsednik Skupštine AP Vojvodine, Šandor Egereši, kako je najavio, odrediti datum održavanja konstitutivne sednice parlamenta na kojoj će biti izabran novi predsednik, potpredsednici i sekretar Skupštine.

Pokrajinski parlament broji 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom i isto toliko po većinskom izbornom sistemu.

Povezane vesti: Janjić: Građani glasali pre protiv Tadića nego za Nikolića Iznenađenje, moglo bi uticati na EU i Kosovo Tadić: Sigurno neću biti premijer DS: Naprednjaci napali predsednika i aktivistu vranjskih demokrata Bilt: Srbija mora da uveri u želju da ide ka EU
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.