Plenković: HDZ će biti uzdržan na glasanju o SNS

Izvor: B92, 14.Nov.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: HDZ će biti uzdržan na glasanju o SNS

Zagreb -- HDZ će u utorak biti suzdržan na sastanku političke skupštine Evropske narodne partije (ENP) kada se bude glasalo o dodeljivanju SNS statusa pridružene članice.

"Mi smatramo da SNS, kao vodeća stranka u Vladi Srbije i uopšte glavna parlamentarna stranka, treba u procesu koji će uslediti, ispuniti obaveze koje se tiču onih otvorenih pitanja koja su vezana uz Poglavlje 23", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je hrvatski premijer Plenković novinarima u Zagrebu, prenela je agencija Hina.

On je objasnio da se ta pitanja odnose na dobrosusedske odnose i na rešavanje niza pitanja povezanih uz procesuiranje ratnih zločina, zaštitu manjina i zakon o regionalnoj sudskoj jurisdikciji.

Plenković je naglasio da se takvim stavom "kreira jedna platformu koju će vlada predvođena HDZ-om iskoristiti u pristupu dugoročnom rešavanju pitanja koja opterećuju odnose Hrvatske i Srbije proteklih dvadesetak godina".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.