Pivljanin: Martinović s namerom lomi kičmu Šabiću

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivljanin: Martinović s namerom "lomi kičmu" Šabiću

Novinar “Blica” Ranko Pivljanin ne očekuje da će se šef poslanika SNS-a Aleksandar Martinović izviniti povereniku Šabiću zbog optužbi za koje je DRI utvrdio da su neistinite. Pivljanin smatra da Martinović te optužbe nije izneo slučajno ili greškom, već namerno s ciljem da “oblati” poverenika.

Državna revizorska institucija (DRI) je vanrednom kontrolom, na zahtev poverenika za informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od javnog značaja Rodoljuba Šabića, utvrdila da nije bilo nepravilnosti u trošenju novca kancelarije Poverenika, za šta ga je optužio šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

Pivljanin je u Novom danu TV N1 rekao da bi u časnim u uređenim društvima izgovaranje neistine povlačilo bar moralnu odgovornost, ali da ne očekuje da će se Martinović izviniti Šabiću.

“Ljudi se optužuju paušalno i bez ikakvih posledica, to je lomljenje kičme čoveku koji je ostao jedina brana nezavisnih institucija u zemlji”, istakao je Pivljanin, ocenjujući istovremeno da je šteta već napravljena, jer su lažne optužbe javno objavljene.

Podsetio je i da se izvinjavaju oni koji su neistinu izrekli greškom, slučajno, iz neobaveštenosti, dok je u Martinovićevom slučaju uveren da je šef poslanka namerno lagao s ciljem da oblati poverenika.

“Nije Šabić dosad napravio nijednu zloupotrebu. Ništa što je izlazilo iz okvira njegovog posla. Više govori o njemu ko je protiv njega izneo optužbe”, smatra novinar “Blica”.

Pivljanin se osvrnuo i na protest trudnica i porodilja u Beogradu koje su izrazile nezadovoljstvo jer su poslednji izmenama zakona pojedinim porodiljama umanjena primanja, pa tako neke mame od države dobijaju naknade od tek 900 dinara mesečno.

Gost Novog dana smatra da bi najpoštenije bilo da država kaže ima li ili nema novca za porodilje. Uveren je i da ministar za socijalnu politiku Zoran Đorđević nije imao nameru da uradi nešto loše, ali da se pokazao kao nekompetentan.

Pivljanin je ukazao da država Srbija nije baš bogata, ali da nije ni toliko siromašna.

“U Urgentnom centru sam jednom prilikom kad sam snimao kičmu gledao smešnu sliku kako medicinske radnice odlaze u paru u toalet. Posle dve godine sam drugim povodom došao u Urgentni centar i video istu scenu. Onda sam se diskretno malo bavio istraživačkim novinarstvom da vidim o čemu se radi, i ispostavilo se da nije bilo kvake na vratima. Nije billo kvake dve godine! Nemoguće je da ne možemo da nabavimo kvaku, da nemamo za čiste čaršave, i da pacijentima ne dajemo adekvatnu hranu, ako već ne možemo da imamo gama noževe. To jasno govori o javašluku gde novac odlazi bog te pita kuda”, isrpičao je on.

Dodoao je i da se žene ne mogu stimulisati da rađaju time što ćete im plaćati, ali da porodilja u Srbiji nema toliko mnogo i da im treba pomoći i omogućiti da podižu svoju decu.

Pivljanin je rekao i da Sjedinjene Američke Države jesu delimično promenile odnos prema Srbiji, ali ne radikalno, odnosno da se može reći da Vašington u dogovoru sa Evropom relaksira odnose sa Beogradom, a zateže odnose s Prištinom, kako bi se albanska strana koja insistira na maksimalističkim zahtevima, relaksirala i privolela na kompromis.

Podseća i da su u Srbiji gajena nerealna očekivanja kada je Donald Tramp došao na vlast, i da trenutno postoji samo opcija da se Albanci “malo discipliniju”, ali ne i da dođe do nekog radilanog zaokreta u politici SAD prema Kosovu.

Nerealna egzaltacija, tako je bilo i kada je tramp izabran, gajena nerealna očekivanja. To više u domenu pol infantilnosti nego onoga što se stvarno dogodilo. Postoji opcija da se malo Albanci disciplinuju.

Pivljanin smatra i da, uprokos teškim političkim odnosima u protekle tri decenije, američki narod ne misli loše o Srbima, kao ni što Srbi ne misle loše o Amerikancima. Ocenio je i da je Beograd 90-ih godina prokockao veliki kapital u smislu pobedničkog odnosa sa Zapadom u dva svetska rata, te da se odnosi brzo kvare, a sporo popravljaju, i da će dosta vremena biti potrebno da zalečimo rane.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.