Petković: Maliciozni komentari Violete fon Kramon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2020, 00:34

Petković: Maliciozni komentari Violete fon Kramon

Član GO SNS Petar Petković kritikovao je Violu fon Kramon zbog izjave da je dobro što Evropska komisija za sada neće otvarati nova poglavlja sa Srbijom navodeći da je takav ispad evroposlanika nezabeležen do sada.

Kako navodi u saopštenju koje je dostavio medijima, takav ispad nije zabeležen u evropskom parlamentarizmu od osnivanja Zajedničke skupštine Evropske zajednice za ugalj i čelik 1952, "posebno imajući u vidu da je završetkom Drugog svetskog rata stavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tačka na ideju esencijalne mržnje prema narodima i državama, koja se ovom izjavom Viole fon Kramon ponovo relativizuje".

"Njeni maliciozni komentari više govore o njoj samoj i onima za čije interese otvoreno lobira, nego o Srbiji koju tako javno i neskriveno prezire i protiv koje otvoreno navija. O tome svedoči i podrška onih političkih struktura u Srbiji koje imaju isto uporište u narodu kakvo je i ponašanje gospođe fon Kramon - mizerno", naveo je Petković.

Dodao je da nije slučajno da takve optužbe stižu samo nekoliko dana pred novu rundu tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine, te da su njihov cilj i naručilac jasni.

"Na njenu i nesreću njenih sponzora, Srbija je jasno opredeljenja ka dijalogu i evropskim integracijama, ali ne sprovodi reforme da bi se dodvoravala bilo kome, već zbog sebe i svoje budućnosti i dubokog uverenja da su nam reforme potrebne da bismo našoj deci ostavili uređeno prosperitetno društvo, a ne društvo konflikta i sukoba", naveo je Petković i zaključio da Srbija hrabro korača na putu reformi i ekonomskog prosperiteta.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Violeta fon Kramon danas je na svom Tviter nalogu napisala da je dobra vest što Savet EU i Evropska komisija za sada neće otvarati nova pregovaračka poglavlja sa Srbijom.

Ona je tu izjavu dodala kao objašnjenje da ono što je opisala kao pogoršanje stanja demokratije, napade na medije, nasilje protiv mirnih protesta i problematične izbore nije put ka evropskim integracijama.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović:Fokus više nisu pojedinjena poglavlja već klasteri i strateški dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2020

Ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović ocenila je danas povodom izjave Viole fon Kramon da je dobro što Evropska komisija za sada neće otvarati nova poglavlja sa Srbijom, da je poslanica Evropskog parlamenta otvoreno politički inspirisana protiv Vlade Srbije i da njen tvit osvrt...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.