Perišić: Redefinisati koalicione odnose

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić: Redefinisati koalicione odnose

Saradnja sa Ujednjenim regionima Srbije na nivou Niša moguća uz reviziju koalicionog sporazuma, rekao Zoran Perišić, gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora SNS-a.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je potrebno redefinisati koalicione odnose i da je saradnja sa Ujednjenim regionima Srbije na nivou grada moguća uz reviziju koalicionog sporazuma.

Perišić je, na konferenciji za novinare, demantovao navode lidera URS-a u Nišu Branislava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jovanovića da on sa svojim zamenikom usporava razvoj grada i da je gradska administracija "korumpirana i neefikasna".

Na Jovanovićeve optužbe od pre desetak dana Perišić reaguje tek sada, jer, kako je naglasio, želeo je da uz argumente i dokumentaciju demantuje njegove navode.

Revizija sporazuma ne znači novu vladajuću koaliciju bez URS-a ili SPS-a ili DSS-a, napomenuo je Perišić, koji je i predsednik Gradskog odbora SNS u Nišu.

"Odluku o koalicijama na lokalnom nivou donosi Izvršni odbor Srpske napredne stranke i na sledećem Glavnom odboru razgovaraće se o učinku lokalnih funkcionera, pa će i moj rad biti analiziran", kazao je on.

Perišić je, uz pripremljenu dokumentaciju o izgradnji u Nišu, rekao da traži da se radi po zakonu i da će se graditi samo sa dozvolom.

On je ilustrovao primerima objekata i ulica za koje je Direkcija za izgradnju grada, u kojoj je Jovanović izvršni direktor, podnela nepotpunu dokumentaciju ili su objekti izgrađeni bez dozvole kao što je to slučaj sa kružnim tokovima.

"Za izgradnju ulica građani su podneli 62 zahteva sa zahtevom za isplatu 79 miliona dinara na ime eksproprijacije zemljišta", kazao je Perišić, pozivajući se na podatke Uprave za imovinu i gradskog pravobranilaštva.

Gradonačelnik je podvukao da u izgradnji za sve, kako pravna lica i javna preduzeća, tako i za građane, traži da se poštuju zahtevi podnošenja kompletne dokumentacije, da se poštuje plan izgradnje i da se gradi sa svim potrebnim dozvolama.

"Ako ti zahtevi važe za građane, moraju da važe i za sve druge", kazao je Perišić i dodao da on i gradska administracija moraju da daju primer svima i da zahtevaju poštovanje zakona i izgradnju sa dozvolom. On je dodao da su objekti koje je pomenuo kao primere izgradnje bez dozvole ili nepotpune dokumntacije urađeni pre početka njegovog mandata.

Perišić je kazao da nije njegovo da podnosi prijave, a da će se razgovarati o tome da li je građevinska inspekcija trebala da interveniše u svim tim slučajevima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.