Pavlović: Da se povuče Predlog zakona o bebama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlović: Da se povuče Predlog zakona o bebama

Predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" Radiša Pavlović, čije udruženje stoji iza prvog dokazanog slučaja krađe beba, uputio je predlog predsednici Skupštine Srbije Maji Gijković i najvećoj poslaničkoj grupi u parlamentu - SNS, da se povuče Predlog zakona o nestalim bebama u Srbiji.

On je za TV Pink naveo da je zakon bespotreban i da ga je nametnuo šef Odeljenja za izvršavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << presuda Evropskog suda za ljudska prava Frederik Sandberg.

Podseća da su na javnom slušanju sva udruženja roditelja odbila Predloga zakona.

"Tada sam mu rekao (Sandbergu) da ne pritiska vlast u Srbiji i da nama nikakav zakon ne treba. Rekao sam mu da nametanjem zakona želi da zaustavi započete istrage koje se moraju proširiti i na međudržavnom nivou", rekao je Pavlović, inače i član vladine komisije za nestale bebe.

Razlog za nametanje zakona, kako je rekao, je taj što istrage o nestalim bebama vode i u zemlje EU, da su umešane i strane obaveštajne službe.

Dodaje da je njegovo udruženje ignorisalo jučerašnji protest ispred Skupštine Srbije, jer je to politizacija i zloupotreba, jer su na protestu bili i poslanici DS, stranke koja je, kako tvrdi, od 2002 do 2006. godine zataškavala slučajeve nestalih beba.

"Sada se oni pojavljuju kao spasioci i idealna im je ova tema pred izbore", naglasio je Pavlović i dodao da u istrazi o nestalim bebama najveći problem predstavljaju tužilaštva i sudovi.

Zamolio je predsednika države Aleksandra Vučić da, ukoliko zakon usvoji Skupština Srbije, on ga ne potpiše, jer na to ima pravo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.