Pastor most prema Orbanu, srpsko-mađarski odnosi bukvalno bratski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor "most" prema Orbanu, srpsko-mađarski odnosi "bukvalno bratski"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je prezadovoljan saradnjom SNS i SVM, jer su te dve stranke uspele mnogo toga zajednički da urade na korist građana, te dodao da je predsednik SVM Ištvan Pastor bio "most" prema mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

"Prezadovoljan sam saradnjom sa Pastorom. Osim naših ličnih odnosa, koji su puni poštovanja, važno je što smo uspeli zajedno mnogo toga da uradimo", rekao je Vučić upitan za saradnju SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i SVM i na narednim izborima.

Predsednik je primetio da je Pastor, pre svega, bio most prema Orbanu, zahvaljujući čemu smo uspeli da približimo Mađarsku i Srbiju.

"I ne samo da ih približimo već da osećamo iskreno prijateljstvo. Gde god odem, oni koji su uvek na strani Srbije i srpskog naroda su uvek Mađarska, Viktor Orban i Peter Sijarto", rekao je Vučić.

On je dodao da Mađarska uvek može da računa na podršku Srbije, kao i da dve zemlje nemaju nijedan problem, a da su odnosi bukvalno bratski.

"Toliko su naši odnosi dobri. Uspeli smo da uradimo mnogo u prethodnim godinama i za to zaslugu ima Pastor", rekao je Vučić.

Na pitanje ima li snage i volje da se saradnja sprovede do najnižeg nivoa vlasti kako bi se izbegao rivalitet dve partije na lokalu, Vučić je rekao da je siguran da će to morati da se uradi.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.