Pantić: SNS ima plan za Kosovo ali ga neće objaviti dok ne bude konzenzusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić: SNS ima plan za Kosovo ali ga neće objaviti dok ne bude konzenzusa

BEOGRAD -

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Krstimir Pantić izjavio je danas da SNS ima plan za Kosovo i Metohiju, ali da neće da ga objavi dok ne bude postignut konsenzus svih političkih stranaka o tom pitanju.

Pantić je za Radio Beograd rekao da je predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tomislav Nikolić od početka mandata imao više od 50 bilateralnih susreta sa brojnim državnicima sveta, a da je u svim razgovorima Kosovo i Metohija nezaobilazna tema.

"Plan (za Kosovo) postoji, ali je Nikolić rekao da ga neće iznositi, već da će učiniti sve da se postigne opšti državni konsenzus o Kosovu i Metohiji", kazao je Pantić.

On je dodao da je polazni osnov tog plana Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) 1244, ali da političke stranke treba da postitgnu saglasnost oko toga minimuma koji bi bio prihvatljiv u pregovorima o Kosovu.

Pantić je dodao da je za Srbiju neprihvatljivo da Kosovo ima stolicu u UN, da bude članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, niti bilo koje druge međunarodne organizacije, na način koji bi značio da je to ustvari nezavisna država.

"Sve ono što bi značilo da Kosovo i Metohija na posredan način bude nezavisna država za nas nije prihvatljivo. Želimo kosovskim Albancima da omogućimo najširu moguću autonomiju, ali ne možemo da prihvatimo da Kosovo bude nezavisna država", rekao je Pantić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pantić: SNS ima plan za Kosovo

Izvor: RTS, 15.Jul.2012

Srpska napredna stranka ima plan za Kosovo i Metohiju, ali ga neće objaviti dok ne bude postignut konsenzus svih političkih stranaka o tom pitanju, rekao predsednik opštine Kosovska Mitrovica i funkcioner SNS-a Krstimir Pantić. ..Predsednik opštine Kosovska Mitrovica i funkcioner Srpske napredne...

Nastavak na RTS...

Pantić: SNS ima plan za Kosovo, potreban konsenzus

Izvor: Glas javnosti, 15.Jul.2012

BEOGRAD - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Krstimir Pantić izjavio je da SNS ima plan za Kosovo i Metohiju, ali da neće da ga objavi dok ne bude postignut konsenzus svih političkih stranaka o tom pitanju...Pantić je za Radio Beograd rekao da je predsednik...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.