PSG: Srbija kao Sicilija 80-ih

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Srbija kao Sicilija 80-ih

Pokret slobodnih građana ističe da su građani Srbije potpuno nebezbedni na ulici, u školi, kod kuće, pred institucijama i da su sveprisutni kriminal, nasilje svih vrsta i opšte nazadovanje postali osnovno obeležje vremena vlasti Srpske napredne stranke, što se neće promeniti dok se ne promeni i sama vlast.

Za samo 24 časa u Srbiji su se dogodila četiri ubistva, a jedna od žrtvi je i policajac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dok ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović, uverava da je bezbednosna situacija u zemlji nikad bolja i da je sve veći talas nasilja samo niz "nepovezanih" događaja, građani žive među ubistvima, eksplozijama automobila, nasiljem na stadionima i u školama, govorom mržnje, diskreditacijama i pretnjama sa medija u rukama vlasti i u javnom prostoru.

Za to vreme, ceo vrh sektora bezbednosti je potpuno politizovan, a srpskom policijom suštinski rukovodi osoba sa dve godine staža i najdubljim vezama sa huliganskim i kriminalnim miljeom.

Pokret Slobodnih građana ističe da je lek u podizanju institucija, depolitizaciji sistema bezbednosti i pravosuđa i podizanju države i društva na univerzalnim vrednostima. Njih, međutim nikako ne mogu predstavljati niti uspostaviti ljudi čija celokupna istorija i dela se sastoje u negiranju tih vrednosti, pa će bezbednost građana Srbije morati da sačeka promenu vlasti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.