Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2023, 16:47

PSG: Na proteste u Nišu dolaze i sami naprednjaci, otkud brojka 1.250

Kako je gradonačelnica Niša uspela da prebroji 1.250 učesnika protesta u tom gradu, da li je za to zadužila osobu koja je kroz prozor Gradske uprave snimala ljude ili je taj broj izmišljen - pitanja su koja Dragani Sotirovski postavljaju iz Pokreta slobodnih građana. Tvrde da i sami članovi SNS-a u Nišu negoduju zbog stanja u gradu i da neki od njih učestvuju na protestima.

Nakon što je gradonačelnica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rekla da učesnici protesta “unižavaju svoj grad i žele da eksperimentišu s nekim drugim”, iz PSG-a navode da ljudi koji dolaze na skupove, naprotiv, žele da zaustave unižavanje grada.

Sotirovski je istakla i da joj nije jasno zašto se protestuje u Nišu i zašto se traži njena ostavka jer tragedije u Beogradu i Mladenovcu s tim nemaju veze, a iz PSG-a odgovaraju da i Nišlijama nije jasno “kako su dobili takvu gradonačelnicu”.

To što gradonačelnica radi sa zaposlenima u Gradskoj upravi, sa građankama i građanima Niša, sa resursima ovog nekada divnog grada, jeste nasilje, a Niš je protiv nasilja - pojašnjavaju iz tog Pokreta.

Tvrde da i sami članovi Srpske napredne stranke u Nišu negoduju, pišu objave i komentare protiv gradonačelnice, podržavaju proteste, pa i da učestvuju na njima.

Ukazuju iz Pokreta slobodnih građana i na to da je infrastruktura u sve lošijem stanju, da ulice sve više liče na oranice, da je grad zarastao u travu, da su delovi neprohodni posle kiše i da novih radnih mesta ima samo za članove SNS-a.

Upravo na narednoj sednici gradske Skupštine biće napravljeno mesto za prijem novih 257 članova SNS-a, koji godinama rade na određeno vreme, jer znaju da dolazi kraj najnesposobnije vlasti u istoriji Niša, pa će na taj način pokušati da zadrže članove koji su počeli da napuštaju stranku. Javno pitamo gradonačelnicu odakle misli da obezbedi sredstva za novih 257 zaposlenih u Gradskoj upravi kad nema novih investitora, kada je privreda u sve lošijem stanju - navode iz PSG-a.

Pozivaju Nišlije da dođu i na naredni skup “Srbija protiv nasilja” u Nišu, koji je, još uvek nezvanično, najavljen za subotu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.