POLITIČKI RING: Borislav Stefanović vs Aleksandra Jerkov

Izvor: Kurir, 05.Apr.2016, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLITIČKI RING: Borislav Stefanović vs Aleksandra Jerkov

BORISLAV STEFANOVIĆ: Politika DS je kao Vučičeva ALEKSANDRA JERKOV: Samo glas za DS nije glas za SNS.

BEOGRAD - Lider pokreta Levica Srbije Borislav Stefanović želi da uveri građane da nudi sasvim drugačiju politiku od ostalih takmaca na izborima. Kako kaže za Kurir, s bivšom stranačkom koleginicom Aleksandrom Jerkov uvek rado pije kafu, ali njenu politiku vidi kao varijaciju Vučićeve.

Funkcionerka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kaže za Kurir da bi građani trebalo da glasaju za DS jer to sigurno nije bačen glas, a da s pokretom Levica Srbije nisu mogli da se dogovore o programu i da se zato nisu ujedinili u rušenju aktuelne vlasti. Poručuje i da je to što je nedavno otišao iz DS ne bi omelo da popije kafu sa Stefanovićem.

1. runda

Šta najviše zamerate Aleksandru Vučiću?

Stefanović: Zameram mu nezaposlenost, siromaštvo i nedostatak pravde. Mogao bih da nabrajam do sutra, pa da mu zameram i skoro svu kontrolu medija i ubijanje budućnosti za mlade.

Jerkov: Zameram mu potpunu nesposobnost u vođenju države jer su poslednjih godinu dana on i njegova stranka pokazali da apsolutno ne umeju da vode državu. Napravili su jednu nepravednu zemlju, u kojoj se uzima od penzionera da bi se plaćale plate menadžerima javnih preduzeća, uzima se od nastavnika da bi se kupovala radna mesta na kojima radnici rade za minimalac.

2. runda

U čemu je prednost vaše stranke / koalicije? Zbog čega bi građani konkretno trebalo da glasaju za vas? Navedite tri stavke.

Stefanović: Zato što hoćemo da utvrdimo poreklo imovine za sva povezana lica. Levica hoće da oduzme pare od onih koji su novac oteli od građana Srbije, da država interveniše u privredi i gradi fabrike tamo gde je potrebno. Hoćemo najveće poreze za najbogatije i da vratimo bespravno oduzete plate i penzije. Uvešćemo da partijsko zapošljavanje bude krivično delo.

Jerkov: Zato što je jedino glas za našu listu siguran glas. Kad kažem da je to siguran glas, mislim na to da će se čuti u Skupštini i da sigurno neće ići Aleksandru Vučiću, na bilo koji način.

3. runda

Ako vam je cilj rušenje Vučića, zašto to onda ne radite zajedno?

Stefanović: Zato što su politika i program DS i njihove koalicije, kao i cele stare opozicije, samo varijacija iste politike i programa koje sprovodi Aleksandar Vučić. Mi se zalažemo za potpuno suprotne stvari, i zato ne možemo s njima.

Jerkov: Zato što nije cilj samo srušiti Vučića već i sprovesti nekakav program. Međutim, o njemu mi nismo uspeli da se dogovorimo i to nije bilo zbog DS.

4. runda

Jeste li razumeli zašto je Borko otišao iz DS / Jerkovljeva ostala?

Stefanović: Aleksandra je želela je širi okvir za svoje ideje i vrednosti.

Jerkov: Zaista ne bih govorila o Borkovim razlozima za izlazak iz stranke.

5. runda

Šta biste poručili jedno drugom pred izbore?

Stefanović: Samo bih njoj i njenoj koaliciji poželeo sve najbolje na izborima i mnogo sreće u daljem radu.

Jerkov: Poručila bih mu da mu želim sve najbolje i da glasovi ljudi koji ga budu podržali ne propadnu.

6. runda

Da li biste popili kafu s Jerkovljevom / Stefanovićem?

Stefanović: Pio sam kafu s Aleksandrom više puta. S ljudima s kojima nisam u svađi uvek rado sednem i popričam uz kaficu.

Jerkov: Naravno da bih popila kafu s Borkom, što da ne.

7. runda

Kako vam se sviđa izborni slogan DS „Za pravednu Srbiju, da živimo normalno, da živimo sada“?

Kako vam se sopada izborni slogan Levice Srbije "Idemo"?

Stefanović: Nikako. Ne vidim razliku tog slogana i Dačićevog ili Vučićevog, na primer.

Jerkov: Ne znam šta znači. Volim da se iz slogana nasluti za šta se stranka zalaže, kao što se može naslutiti na osnovu našeg.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.