PEDERI PROTIV VUCICU PEDERU LGBT organizacije protestuju zbog novog Vucicevog spota

Izvor: medio.rs, 03.Mar.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEDERI PROTIV VUCICU PEDERU LGBT organizacije protestuju zbog novog Vucicevog spota

Aktivisti organizacije "Da se zna", koja se bavi promocijom prava LGBT osoba, izrazila je danas zabrinutost zbog, kako smatraju, upotrebe homofobične retorike u novom spotu predsedničkog kandidata vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića

U saopštenju se podseća da se promotivni spot Aleksandra Vučića završava navijačkim povicima sa tribina "Vučiću pederu" i ocenjuje da taj poklič >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ima negativnu konotaciju, odnosno da se koristi isključivo u negativnom kontekstu.

- Smatramo da je nedopustivo da vladajuća stranka koja se zalaže za evropske vrednosti i evropski put Srbije u svakodnevni politički diskurs uvodi na mala vrata rečnik koji stigmatizuje LGBT populaciju, koja se i dalje nalazi u vrlo nepovoljnom položaju - navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je dodala da se, nakon više homofobičnih ispada predstavnika poslaničke grupe vladajuće stranke koji nisu naišli na adekvatnu reakciju nadležnih institucija, tim spotom još jasnije poručuje da je homofobija prihvatljiv model ponašanja u SNS-u.

POGLEDAJTE JOŠ JEDNOM NOVI PROMOTIVNI SPOT ALEKSANDRA VUČIĆA:

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.