Izvor: Danas, 14.Nov.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otuđenost i ravnodušnost vlasti

Kragujevac - -

Odborničkugrupu Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) već duže i sve ozbiljnije zabrinjava činjenica da sesedniceSkupštineodržavajuubrojukojinijeusrazmerisastvarnimpotrebamagradaKragujevca. Temepoputrebalansabudžeta, spornihodlukaoRadio-televizijiKragujevac, okreditnomzaduživanjugradaibajkovitomsrpsko-kineskompreduzećuuoblastistočarstva, svakakozanimajuKragujevčane, te je, otuda, neshvatljivaravnodušnost vladajuće koalicije, okupljene oko SNS-a premajavnostiigrađanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na šta ZZŠ već konstantno ukazuje, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Zajedno za Šumadiju.


Zamenica šefa odborničkog kluba ZZŠ dr Olivera Nikolić primetila je, pritom, da od dolaska na vlast, u oktobru prošle godine, aktuelna vlast pokazuje izvesnu otuđenost i ravnodušnost prema javnosti i potrebama građanima.Da li zbog samog načina dolaska na vlast, principa, odnosno odsustva bilo kakvih principa, ili nesnalaženja, nepoznavanja sistema i neiskustva, tek mnoga bitna pitanja za funkcionisanje grada, prema njenim rečima, nisu bila predmet interesovanja ljudi odgovornih za njihovo rešavanje, dok su mnogi važni projekti, koje je trebalo samo finalizovati, prekidani, a nakon toga, zarad pravdanja tih neosnovanih prekida, predstavljani u svetlu skandala.

Napominjući da primera koji potkrepljuju prethodna zapažanja ima sijaset, dr Nikolić je konstatovala da gradska Skupština, kojatreba da obezbedi realizaciju ciljeva vezanih za razvoj ipravnoipravilnodefinisanje modelagrada, “nije više mesto za donošenje odluka”, čemu dodatno svedoči i višemesečno odlaganje najavljenog rebalansa ovogodišnjeg budžeta.

- Najavljivanodkrajaavgusta, aondapomeranodsednicedosednice, rebalans gradskog budžeta koji bi, ako se tako nastavi, mogao da se stavi na isti dnevni red sa predlogom budžeta za 2016. već je obesmišljen, šta god da je njime bilo previđeno, smatra dr Nikolić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.