Orlić o Brkićevim pretnjama: Srbija stoji uz svog predsednika, bira život i budućnost

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 19:47

Orlić o Brkićevim pretnjama: Srbija stoji uz svog predsednika, bira život i budućnost

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke oglasio se povodom jučerašnjih protesta opozicije.

Njegovo saopštenje prenosimo vam u celini.

"Glasnije od sve dreke ispred zgrade Vlade, kojom su pokazali da ni trunke poštovanja prema stradalima i njihovim porodicama nemaju, odjeknula je sa skupa koji su organizovale partije bivšeg režima poruka "Treba da uletimo tamo, uhvatimo idiota i otkinemo mu glavu!“ Te reči su, kao i uvek, uputili Aleksandru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučiću. Koliko da bude jasno – zbog čega su se zaista okupili. Šta to njih uvek, pa čak i u vreme najteže tragedije, jedino zanima.

Nije novost da bednici najgore sorte, večito željni samo vlasti i važni jedino sami sebi, ni trunke poštovanja ni za koga i ni za šta nemaju. Nije vest ni da su spremni da zloupotrebe svaku nesreću, bezdušno zgaze tuđi bol, da ni mrvu pijeteta nemaju čak ni za stradalu decu. Ipak, uspeli su da prevaziđu i sami sebe: da u dane kada cela Srbija žali zbog zločina počinjenog vatrenim oružjem u kom su žrtve upravo deca, a čiji je vinovnik i sam dete, ne trepnuvši upute sablasne reči: „Moraće mladi klinci da puškama reše sudbinu Srbije!“

I u nastavku: "Desiće se to što se desiti mora! Kakva protestna šetnja...“ Za čim slede pozivi da "otkinu glavu“, uz odvratno psovanje majke – predsedniku Srbije. Da bednici ne ostanu nedorečeni, slučajno. Jezivije od ovoga – ne može. Ne postoji. Sva navodna briga za decu, sva lažna zebnja zbog nasilja u društvu, sve drugo – stane im u ovih par rečenica. One govore i sve što treba da znamo o političkim lešinarima i neljudima kakve ova zemlja ne pamti.

Izgovorili su ih sami, nije im ih niko pripisao. To su reči Milovana Brkića, višegodišnjeg gurua kompletne bulumente koja sebe cinično naziva "opozicijom", a suštinski – bivših gospodara života i smrti u najgore vreme po ovaj narod, rešenih da se iste moći dočepaju ponovo po baš svaku cenu. Nema njihove vedete koja Brkića i njegov odvratni „Tabloid“ nije citirala u bestijalnim napadima na Aleksandra Vučića i svakog ko njegovo prezime nosi, uključujući tu i njegovu decu. Od Dveri, preko Marinike Tepić, do Demokratske stranke. Niti je taj "Tabloid" bez razloga odavao „priznanje“ za laži i uvrede Miroslavu Aleksiću, Bošku Obradoviću i sličnima stavljajući ih kao "zaslužne“ u istu ravan sa – sobom. Da, u pravu su. I jesu isti.

Nije im odvratnog Brkića za uzora, pa ni za učesnika ovog sramnog „skupa“ poslao niko – u istom su oni loncu godinama. Niti je ove reči bilo ko, sem njih samih, uopšte tražio: zabeležio ih je, na ponos svih bednika, njihov Dejan Petar Zlatanović. Inače, i sam ista mustra, još jedan od njihovih „heroja“, koji je slavu i „zasluge“ u ovom društvu istih stekao, ni manje ni više nego – javnim pretnjama ubistvom, takođe upućenim Aleksandru Vučiću, na Sretenje. Na čuvenom „skupu sa snajperom“, gde su takođe stajali - zajedno. I kog su zbog toga slavili, javno branili svi oni, zajedno. Najviše se u tome isticao Srđan Milivojević iz DS, zvanični organizator jučerašnjeg političkog paradiranja, najpoznatiji po – svom pozivu da sin Aleksandra Vučića završi „kao Gadafi“. Uz sve što taj opis podrazumeva. Dakle, šta ovde ima da nije isto? Šta tačno „podmetnuto“ ili „istrgnuto iz konteksta“? Šta da bilo kome nije jasno?

Izjavu od gurua odvratne bande, njegov otvoreni poziv na "puške“ i "otkidanje glave Vučiću“, Zlatanović je zaključio rečima: "Rekli ste dovoljno, kratko i jasno, ko je hteo da razume – razumeo je.“ Jesmo, razumeli smo. Razumela je Srbija sve. I baš zato što je razumela, da znate: nikada neće da dozvoli da vama, takvima, ponovo padne šaka. Ovo je zemlja pristojnih, čestitih i odgovornih ljudi. Ljudi koji čuvaju i svoju i tuđu decu, vole svoju Srbiju i neće da dozvole monstrumima iz najcrnjeg mraka da bilo kome život oduzimaju ili uništavaju – nikada više. Ta, slobodna i ponosna Srbija, stoji uz svog predsednika i bira život, bira budućnost. I spremna je da vam to pokaže – u svakom trenutku. Nemojte samo to da zaboravite", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.