Opozicija traži prevremene izbore

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, Fonet, 06.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija traži prevremene izbore

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je stalne proteste građana, ako vlast za dva meseca ne raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Mitingaši pretili novinaru

Manja grupa mladića između 18 i 19 godina, po svemu sudeći pod dejstvom

alkohola, došla je iznenada iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jedne od bočnih ulica kod Brankovog mosta

do kolone pristalica Srpske napredne stranke i preteći prišla novinaru

Foneta, ali se incident završio kraćom raspravom. Oni su pretili

reporteru Foneta i pitali ga, videvši svesku u njegovim rukama, da li je

novinar. Novinar je incident prijavio  organizatoru skupa.

Privedeno dvadesetak mladića

Policija je kod Terazijske česme privela grupu od oko 20 mladića koji su

pevali navijačke pesme u vreme održavanja mitinga. Grupu mladića

policija je prvo okružila, dok nije došao policijski automobil, posle

čega ih je legitimisala i sve privela, javlja Tanjug.

Sam miting protekao je bez incidenata, nije bilo povređenih ni pijanih.

Pozdrav od Bogoljuba

Funkcioner Pokreta snaga Srbije (PSS) Milanka Karić rekla je da

koalicija koju predvodi SNS snažno maršira ka pobedi i da je Vučić

budući premijer, a lider naprednjaka Tomislav Nikolić predsednik Srbije.

Ona je učesnicima mitinga prenela pozdrav lidera PSS Bogoljuba Karića,

koji se nalazi u bekstvu zbog toga što ga, kako je objasnila, vlast

proganja "jer je napravio čudo sa svojom, Bogoljubovom salatom, na

političkoj sceni Srbije".

Skup završen bez incidenata

Nakon govora Tomislava Nikolića miting je završen, a građani su počeli

da se razilaze. Skup je protekao bez incidenata, a jake policijske snage

bile su raspoređene u širem centru grada. Na početku skupa, policija je

procenila da ima oko 55.000 građana, dok je zamenik predsednika SNS

Aleksandar Vučić za RTS kazao da na mitingu ima više od 100.000 ljudi.

"Dajte nam dva meseca koje i mi dajemo njima. Ako siledžije, kao i do sada, ne budu želele da slušaju, u aprilu ćete me zateći ovde kako sedim na stiroporu da se ne prehladim. A i vi ponesite stiropor, ako želite da mi se pridružite", rekao je Nikolić na skupu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Nikolić je dodao da opozicija ne želi da vladajuća koalicija preda vlast i da se ne kandiduje ponovo, već samo da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Miting je održan pod sloganom "Izbori se za promene".

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić zatražio je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i najavio da će, ako vlast ne prihvati zahtev, za dva meseca opozicija organizovati novi skup koji će trajati do ispunjenja zahteva.

"Nismo došli ovde da govorimo ružno o Borisu Tadiću, Mlađanu Dinkiću i Ivici Dačiću, već da im jasno i hrabro kažemo da tražimo, ne da se oni sklone sa vlasti, nego da raspišu izbore", rekao je Vučić na skupu ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

"Ako to ne budu čuli, u naredna dva meseca pozvaćemo vas ponovo, a onda se nećemo sklanjati sa beogradskih ulica dok ne odu", poručio je Vučić, burno pozdravljen od pristalica. On je rekao da se ispred Doma Narodne skupštine, gde se miting održava, nalazi Srbija koja želi da pokaže "odnarođenoj vlasti" da joj je dosta siromaštva i da hoće promene.

Vučić je kritikovao ekonomsku politiku vlade i kao primer naveo da je Srbija svakoga sata zaduženija za 750 evra, a da 44 ljudi dobije otkaz. Prema njegovim rečima, SNS će po dolasku na vlast smanjiti broj poslanika u Skupštini Srbije, ukinuti nepotrebne agencije i fondove i stvoriti povoljniji ambijent za strane investicije.

Vučić je pozvao učesnike skupa da miting prođe bez incidenata i ocenio da je miting najveći skup održan u Srbiji. Prema policijskim podacima, na skupu je oko 55.000 ljudi. Organizatori su saopštili da očekuju 70.000 građana.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je na mitingu dela opozicionih stranaka da Srbija neće ni ovu vladu, ni DSS, već naprednjake i novog vođu - Tomu Nikolića.

Ilić je poručio i predsedniku Srbije Borisu Tadiću da se "ne igra sa Srbijom" i "da je narod došo da ga opomene". "Neće vas ni policija, ni prosvetari, a i Tomica (Milosavljević) vam je pobegao, a to vam je znak da treba da raspište izbore", dodao je Ilić i zamerio aktuelnoj vlasti jer nije ispunila data obećanja - 200.000 novih radnih mesta, 1.000 evra za akcije, članstvo u Evropskoj uniji 2013... "Mi nećemo upitnike, hoćemo posao, platu", kazao je Ilić.

Na početku je intonirana himna Srbije, a na bini ispred Doma Narodne skupštine su predstavnici SNS, Nove Srbije, Pokreta snage Srbije i Pokreta socijalista

Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo .

Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

bilo izbora ili ne u srbiji ce biti isto. vec odavno ovde vazi samo matematicko pravilo- saberi do 126 i vlast je tvoja, a onda je nikome nedajes cetiri godine. i apsolutno te neinteresuje sto se oko tebe sve raspada. tada gledas samo svoje licne interese,punis svoje dzepove i naravno nikome nista ne odgovaras za ucinjeno a i za neucinjeno. a sto je naj tragicnije sto alternative nema ni na vidiku.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.