Oni su trazili ovu sednicu, a nisu glasali za dnevni red

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 19:25

"Oni su trazili ovu sednicu, a nisu glasali za dnevni red"

Šef poslaničke grupe SNS, Milenko Jovanov, izneo je zaključke nakon kraja skupštinske sednice.

Kako kaže, na sednici na kojoj se govorilo o bezbednosnoj situaciji u zemlji, opozicioni poslanici nisu pokazali ništa novo.

"Ova sednica je pokazala da jedan deo političke scene, oličen u opozicionim strankama, ovo doživljava kao politički performans i kao priliku da zabeleži nekakav politički poen. To je ono što je zaista tužno i što se videlo od starta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dakle, oni su tražili ovu sednicu i insistirali na njoj, međutim, pokazali su da niti su prikupili dovoljan broj poslanika, niti su svi njihovi poslanici glasaliza dnevni red. Niti jedan šef grupe opozicionih stranaka nije glasao za dnevni red. To pokazuje koliko su ozbiljni i koliko im je stalo da razgovaraju na ovu temu", kaže Jovanov za portal B92.net.

Dodaje i da je opozicija današnju sednicu koristila za isključivo političko izlaganje.

"Videli ste kako su se poneli i njihov performans čim je premijerka počela da govori. To je njihov manir i oni su današnju sednicu iskoristili za poziv ljudima da sutra dođu na protest, za koji kažu da oni ne organizuju, a danas smo videli da zapravo oni stoje iza svega", nastavlja Jovanov i dodaje da je danas propuštena velika šansa.

"Zahvaljujući takvom pristupu, propustili smo priliku da razgovaramo o važnim društvenim temama, baš kao što smo ranije izgubili priliku da razgovaramo o Kosovu i Metohiji, ali i o nekim drugim iskušenjima kroz koje su naša država i društvo prolazili. Ali šta da se radi, takva nam je opozicija", zaključuje Jovanov.

Govoreći o mitingu koji 26. maja očekuje Srbiju, a koji je najavljen kao najveći skup ikada u Srbiji, Milenko Jovanov ističe da će se taj dan pokazati pravo lice Srbije.

"To će biti jedan veličanstven skup koji će pokazati da Srbija neće da stane. Pokazaće građane Srbije koji imaju nadu da će Srbija nastaviti dalje da se razvija i jača i pokazaće ljude koji na drugačiji način doživljavaju politiku od onih koji žele da ona stane. Hoćemo da pokažemo lice jedne drugačije Srbije, koja želi da

ide napred i građani će to imati priliku da vide 26. maja", rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke i izneo očekivanja za predstojeći miting.

"Predsednik je najavio važne političke odluke na tom skupu i uveren sam da nakon tog skupa, više ništa neće biti isto", zaključio je Jovanov.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.