Odmazda Nišlijama

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2018, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmazda Nišlijama

Vlast u Nišu koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića je, i pored višemesečnog protesta građana, predala Aerodrom "Konstantin Veliki" na upravljanje državi, bez ikakve nadoknade.

Ogorčene Nišlije smatraju da je jedna od najuspešnijih vazdušnih luka u regionu morala da ostane u njihovom vlasništvu, što su istakli i na okupljanju ispred lokalnog parlamenta, uoči zasedanja čijim je održavanjem posle tromesečne pauze, sprečeno uvođenje privremene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uprave u gradu.

Katastrofa, komentariše u najkraćem za "Vesti" odbornik Grupe građana Iskreno za Niš, Momir Stojanović, odluku da, kako kaže, posle EPS-a i Telekoma, iz ruku ovog grada ode i aerodrom.

- Suluda državna politika prema Nišu, ali i "Pirova pobeda vlasti". Ovo im građani Niša neće oprostiti - objasnio je Stojanović.

On smatra da je prilikom davanja koncesija francuskom Vansiju za beogradski aerodrom, niški otišao u paketu i da će biti alternativna vazdušna luka "Nikoli Tesli", mada to niko neće javno da kaže.

- Beograd je plaćao alternativna sletanja Budimpešti i Bukureštu, ali Vansi to neće da plaća - pojašnjava ovaj odbornik svoje tvrdnje.

Ističe i da niški aerodrom ima 330.000 putnika godišnje, sa tendencijom da ih 2020. bude 600.000, što takođe Francuzi ne žele.

Podsećajući da "Konstantin Veliki" jedini ima ogroman kargo centar, a u neposrednoj blizini i auto-put i prugu, Stojanović je ocenio i da će biti usporen ekonomski razvoj grada.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.