Obeležavanje Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije prate medijske manipulacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije prate medijske manipulacije

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović kaže da su netačne tvrdnje podgoričke "Pobjede" o navodnom organizovanom dolasku građana iz Zapadne Srbije i sa severa Kosova i Metohije na proslavu Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije u Budvi, u sredu, 7. novembra.

"To nije tačno. Reč je najobičnijim medijskim manipulacijama", kaže Vuksanović za Tanjug.

On istovremeno, reagujući na pisanje podgoričke Pobjede da organizatori ne odustaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od skupa za koji je crnogorska vlada saopštila da ga neće dozvoliti, jer afirmiše poništavanje državnosti, kaže da će proslava u Budvi biti održana kako je i planirano, u sredu, 7. novembra u Mediteranskom sportskom centru.

"Reč je se apsolutno o manifestaciji iz domena kulture i bespotrebno se podiže prašina u medijima. Mi kao krovna organizacija srpskog naroda u Crnoj Gori u tome bez ikakvih problema učestvujemo već 18 godina", kazao je Vuksanović.

On je naveo da će među govornicima na manifestaciji u Budvi, između ostalih, biti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović.

Proslave povodom ujedinjenja Crne Gore i Srbije, dodaje Vuksanović, održavaju se i u drugim crnogorskim gradovima, Herceg Novom, Budvi, Beranama, a sve je, po njegovim rečima počelo, zabranom obeležavanja u Pljevljima.

"Završna manifestacija će biti održana u Podgorici 1. decembra na Dan proglašenja zajedničke države Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine", zaključio je Vuksanović.

Podgorička Pobjeda danas piše da organizatori ove manifestcije planiraju da po "već viđenom scenariju iz ranih devedesetih, kada nam se pod dirigentskom palicom Slobodana Miloševića događao narod", dovedu grupu Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova koji bi, kako je navedeno, "pomogli srpskoj braći u Crnoj Gori da obeleži ove datume".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.