Novosađanin: Stavljali su mi lisice zbog trubljenja okupljenima na mitingu SNS

Izvor: Blic, 19.Mar.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanin: Stavljali su mi lisice zbog trubljenja okupljenima na mitingu SNS

Novosađanin Dejan Mihailović tvrdi da mu je policija stavljala lisice na ruke i izvlačila ga na silu iz automobila zbog toga što je "trubio građanima koji su išli na miting Aleksandra Vučića i duže vreme prelazili ulicu na crveno svetlo". MUP je demantovao da je Mihailović privođen, a oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je zatražio istragu "kako bi bilo utvrđeno da li je policija prekoračila ovlašćenja".

Mihailović je ispričao za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agenciju Beta da je juče, nešto posle 11 sati pred početak mitinga predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, na raskrsnici Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina, pokušao da se uključi u saobraćaj, ali zbog ogromnog broja pešaka koji su prelazili raskrsnicu, nije uspeo, pa je revoltiran posle nekoliko minuta počeo da trubi.

- Pokušao sam da skrenem udesno, kako bih držao svoju traku, a policajac, valjda misleći da ću da gazim ljude, šta li, dotrčava do kola koja su zaustavljena i, kao najgorem mogućem kriminalcu, govori: 'Šta radiš? Što trubiš?' Rekao sam: 'Trubim pešacima, a ne vama, jer niste ni bili tu da regulišete saobraćaj'. Onda je drugi policajac vikao da će mi napisati kaznu, pa mi rekao da otvorim gepek uz komentar: "Garant nešto nemaš" - tvrdi Mihailović.

On je istakao da je ceo incident posmatrala njegova dvanaestogodišnja ćerka koja je, kako kaže, uplašeno plakala na mestu suvozača.

MUP: Nije tačno da je uhapšen vozač

Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je navode da je policija u subotu u Novom Sadu uhapsila vozača pred početak mitinga, ističući da je ta informacija apsolutno netačna.

- S tim u vezi ističemo da niko nije uhapššen i privođen, niti je protiv tog vozača podneta bilo kakva prekršajna prijava - navodi se u saopštenju MUP-a.

"Ministarstvo apeluje na medije da ne objavljuju neistinite i neproverene informacije i time obmanjuju javnost", dodaje se u saopštenju.

Stefanović: Očekujem istragu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je hitnu istragu u Policijskoj upravi i utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti policijskih službenika.

- Očekujem da će nadležni u Policijskoj upravi u Novom Sadu, nakon sprovedene istrage, ukoliko se utvrdi da su policajci prekoračili ovlašćenja, preduzeti odgovarajuće disciplinske mere - istakao je ministar Stefanović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Istraga o slučaju vozača kome je policija zbog trubljenja stavila lisice

Izvor: N1 televizija, 19.Mar.2017

Novosađanin Dejan Mihailović danas je medijima rekao da mu je policija juče stavljala lisice na ruke i izvlačila ga na silu iz automobila, jer je trubio gradjanima koji su išli na miting i dugo prelazili ulicu na crveno svetlo. U MUP-u najavljuju istragu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.