Novica Tončev: Nije Srbija Severna Koreja, pa da niko ništa ne sme da kaže protiv Vučića

Izvor: Blic, 20.Jan.2014, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novica Tončev: Nije Srbija Severna Koreja, pa da niko ništa ne sme da kaže protiv Vučića

Nije Srbija Severna Koreja pa da niko ništa ne sme da kaže, ocenjuje član Predsedništva SPS-a Novica Tončev navodnu zabranu vrha stranke funkcionerima socijalista da javno komentarišu stavove koalicionog partnera, Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića, prenose "Vesti".

On kaže da nije istina da je Ivica Dačić funkcionerima SPS kazao da "malo zaćute".

- Meni to niko nije rekao. Skoro sam bio u Beogradu, imali smo sastanak na kom su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bili funkcioneri stranke, ali to nisam čuo. Svako ima pravo da komentariše, kaže svoje mišljenje. Zašto bismo mi strepeli da ne naljutimo naprednjke? Pa nije država njihova. Nije Srbija Severna Koreja pa da niko ništa ne sme da kaže.

Ministar Branko Ružić je javno rekao da veruje u nevinost uhapšenog predsednika FK Partizan, pa mu se sad klima fotelja. Zbog jedne izjave da ministar bude smenjen?! To nikad nije bilo. Nisam ćutljiv tip, a dobro poznajem predsednika naše stranke Ivicu Dačića i tvrdim da nikad od funkcionera partije ne bi to tražio - kaže Tončev.

Na pitanje da li je Vučić Ružiću zbog te izjave poručio da izađe iz Vlade, Tončev kaže: - Ružić je samo rekao svoje mišljenje. Nije se mešao ni u čiji rad. Hajde onda svi da mislimo kao Vučić!

Tončev ne veruje da če Dačić pristati na smenu Ružića ako to bude uslov da Vlada opstane.

On smatra da bi SNS trebalo da odustane od izbora.

- Bilo bi pametno. SPS se izbora ne boji, ali gde ste još videli da vladajuća stranka traži nove izbore. Izbori nam ne trebaju jer Vlada dobro radi i ima rezultate. Premijer se izborio za datum za početak pregovora sa EU i rešava pitanje Kosova, svuda u svetu smo lepo prihvaćeni - kaže Tončev.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.