Novi predsednik Skupštine Niša Boban Džunić, sutra odluka o gradonačelniku

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2020, 12:39

Novi predsednik Skupštine Niša Boban Džunić, sutra odluka o gradonačelniku

Novi predsednik Skupštine Grada Niša je Boban Džunić iz Srpske napredne stranke (SNS), bivši predsednik Gradske opštine Palilula i direktor niške Elektrodistribucije.

Džunić je za predsednika izabran sa 54 glasa za i četiri protiv na konstitutivnoj sednici niškog parlamenta.

Odbornici su za sekretara Skupštine Grada ponovo izabrali Ružicu Djordjević.

Zamenik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Skupštine nije izabran jer nije bilo predloga.

Odbornike su ispred zgrade Oficirskog doma gde je bila sednica, sačekalo desetak pristalica "Srpskog pokreta Dveri" povicima "Ua lopovi!" i zvižducima. Ispred ulaza su stavili fotokopije novčanica evra i dovikivali odbornicima da ih uzmu i kupe sebi odela.

Novoizabrani predsednik Skupštine obećao je "marljiv i težak rad, sinergiju zakonodavne i izvršne vlasti i otvorenost Skupštine Grada za sve gradjane Niša".

"Želimo da gradimo, a ne da rušimo, da povezujemo, a ne da razdvajamo, da projektima i predanim radom doprinosimo bržem razvoju našeg grada", izjavio je Džunić.

On je Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću zahvalio zbog ukazanog poverenja.

Na pitanje novinara o tome s kim će formirati vlast, Džunić je rekao da je SNS na vlasti sa SPS-om i "svim onim partijama s kojima pregovara", a od sutra će biti "kompletna konstalacija snaga".

Džunić je za sutra zakazao novu sednicu gradskog parlamenta na kojoj će biti izabrani gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

U Skupštini Grada je 61 odbornik: 47 s liste "Aleksandar Vučić-za našu decu", šest s liste "Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma", četiri s liste "Niš moj grad-Dragoslav Ćirković", tri s liste "Aleksandar Šapić-Pobeda za Niš" i jedan s liste "Ruska stranka-Milan Krstić".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.