Novi politički front u Nišu, Brzi Brod - Sotirovski: Nisi više naša gradonačelnica

Izvor: JužneVesti.com, 24.Avg.2023, 15:14

Novi politički front u Nišu, Brzi Brod - Sotirovski: "Nisi više naša gradonačelnica"

Protesti u niškom naselju Brzi Brod, koji su nastavljeni posle pauze od 9 meseci, dobili su novi, politički ton, pošto tema više nije samo izgradnja dalekovoda, već su to i niški SNS i Dragana Sotirovski. Pojedini meštani priznaju da su imali prećutne dogovore sa vlašću, ali tvrde da neće dozvoliti da ih potkupe novcem ili zaposlenjem i da Sotirovski više nije njihova gradonačelnica.

“Hvala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vam što smo se opet okupili da pokažemo da imamo dostojanstvo, čast i moral, za razliku od onih koji vode ovaj grad” - jedna je od poruka kojom je počeo jučerašnji protest protiv izgradnje nadzemnih dalekovoda u niškom naselju Brzi Brod.

Za razliku od dosadašnjih skupova, kada su organizatori isticali da to nisu politički protesti, sada su za govornicom otvoreno govorili o tome da su izigrani, kao što su rekli i kada su protest najavljivali.

Biću iskren i transparentan. Mi smo do nedavno i pravili neku vrstu kompromisa. Od ponedeljka smo odlučili da preduzimamo radikalne mere - poručio je meštanin Ivan Cvetanović.

Smatra da niški SNS više nema kapacitet da vodi grad i nada se da će im uskoro "videti leđa", uz poruku da njegove komšije i njega neće moći da kupe novcem i radnim mestima. Sotirovski i prethodne gradonačelnice iz SNS-a, kaže, “jako dobro poznaje”.

Sve ovo što vidite, ambulantu, vrtić, puteve, sve smo to mi uradili, u najvećoj meri sami. Ne znam koliko sam lično dao, par hiljada evra za lokacijske uslove, upotrebne dozvole, tehničke kontrole i to je tužno - zaključuje on.

Tvrdi da su Brzobrođani imali prećutni dogovor od septembra prošle godine da će dalekovod proći podzemnom trasom, što su iz Elektromreže Srbije prethodno negirali.

Mi smo imali jedan prećutni dogovor, gde je ne samo Ministarstvu, već i predsedniku lično uručen dopis naše intelektualne zajednice. Oni su rekli da će to proći podzemnom trasom. Nažalost, nakon godinu dana, kada se naša zajednica gotovo saživela sa tim da smo rešili jedan ogroman problem, u ponedeljak su se pojavili u pratnji policije, komunalne policije, Parking servisa, po nalogu Uprave za imovinu - navodi Cvetanović.

Sotirovski je komentarisao i drugi govornik na protestu, koji se predstavio kao komšija Dragan. On joj je poručio da više nije njegova gradonačelnica.

Novinari Južnih vesti pitali su gradonačelnicu za komentar na te izjave, ali ona nije odgovorila do objavljivanja teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.