Nove varnice na relaciji SNS-DS

Izvor: RTS, 24.Jun.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove varnice na relaciji SNS-DS

DS ponovo pita SNS zašto usvajaju Zakon o radu bez javne rasprave, a predsednik demokrata Bojan Pajtić ističe da se već dva dana iz novosadskog odbora i centrale SNS-a takmiče ko će više i grublje da ga uvredi. Naprednjaci odgovaraju da se iz "histeričnog saopštenja" Bojana Pajtića vidi da funkcioneri DS-a nisu navikli na odgovornost i kritiku.

U odgovoru na ranije saopštenje Srpske napredne stranke u kome su naprednjaci poručili predsedniku demokrata Bojanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pajtiću da će demokrate ukoliko ne prestanu da kritikuju aktuelnu vlast, izgubiti i sadašnjih šest odsto podrške građana, Pajtić se pita da li naprednjaci tako zamišljaju demokratiju u Srbiji.

Kaže da se već dva dana iz novosadskog odbora i centrale SNS takmiče ko će više i grublje da ga uvredi, navodi se u saopštenju Demokratske stranke, a prenosi Tanjug.

Pajtić ističe da građane Srbije u ovom trenutku najviše zanima Zakon o radu i pita zašto se taj zakon usvaja bez javne rasprave?

Novosadski odbor Srpske napredne stranke odgovara da se iz "histeričnog saopštenja" predsednika Demokratske stranke i predsednika Pokrajinske Vlade Bojana Pajtića vidi da "funkcioneri stranke koja se lažno predstavlja kao demokratska, nisu navikli na odgovornost i kritiku", navodi se u saopštenju SNS-a.

Novosadski naprednjaci kažu da Pajtić samog sebe hvali kao velikog investitora i graditelja, kao velikog poslodavca koji je zaposlio "desetine hiljada ljudi".

"Pajtić nije rekao da fabrike i novozaposleni za koje je kapom i šakom delio pare privatnicima postoje samo na televizijskim snimcima i u novinskim člancima, a da u stvarnosti toga nema", piše u saopštenju SNS.

Naprednjaci dodaju da Pajtić neće da objasni gde su milioni evra "koje su on i Dragoslav Petrović dali privatnicima u pedeset preduzeća da kobajagi naprave fabrike i zaposle ljude, a sada nema ni fabrika, ni zaposlenih".

Iz SNS-a pominju primer Fabrike solarnih panela, o čemu, kažu, Pajtić neće da priča, a za koju su "on i Petrović dali 400 hiljada evra iz zbira od svih 35 miliona pokrajinskih evra koji su nestali u nizu prevara".

Novosadski odbor Srpske napredne stranke smatra da se Pajtić u svom saopštenju predstavlja kao "uobraženi međunarodni pregovarač, koji sa prezirom priča o Briselskom sporazumu" i da se "setio da "dileri smenjuju policajce", a nije rekao koji su", navodi se u saopštenju SNS-a.

"Pajtiću smeta što "nepismeni doktoriraju", a nije nam rekao da li u takve ubraja svoju ženu i sebe jer su oboje doktorirali tokom Pajtićevog mandata. Smeta mu što "tabloidi vaspitavaju decu", a nije rekao da li su to oni isti tabloidi kojima deli pare iz pokrajinskog budžeta da o njemu ne pišu istinu", kaže se na kraju saopštenja novosadskih naprednjaka.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.