Izvor: Beta, 19.Apr.2023, 20:02

Novaković (Narodna stranka): Nema efikasnog pravosuđa, jer vlast štiti kriminalce

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da pravosudni sistem ne može biti efikasan, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej Vučić i poslanik Srpske napredne stranke (SNS), advokat Vladimir Đukanović štite kriminalce i "šuruju, druguju i sarađuju" s njima."Aleksandar Vučić je šef mafije, a ne šef države. On se slika sa Milanom Radoičićem koga su relevantne međunarodne institucije označile kao vođu organizovane kriminalne grupe, zajedno sa Zvonkom Veselinovićem, a ta grupa se bavi švercom roba, oružja i narkotika. Ta slika je poruka pravosuđu da su oni zaštićeni i pruža im ohrabrenje da nastave sa kriminalom", rekao je Novaković u skupštini Srbije.Dodao je da je Đukanović "čistač" koji "pere prljave kriminalne tragove režima" i zastupa Dijanu Hrkalović, koja je kao visoka funkcionerka ministarstva unutrašnjih poslova stala na stranu kavačkog kriminalnog klana u obračunu sa suparničkim škaljarskim klanom.Kako tvrdi, SNS štiti Hrkalović jer postoji opasnost da bi u suprotnom mogla da progovori o kriminalu režima."Andrej Vučić se slikao sa Zvonkom Veselinovićem, a sadašnji direktor BIA Aleksandar Vulin slikao se sa vlasnikom 'Jovanjice' Predragom Koluvijom, optuženim za uzgajanje marihuane na najvećoj plantaži u Evropi. Jasna je poruka koja se šalje. Policajac, tužilac i sudija prvo pomisle da je reč o ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borislav Novaković: Pravosudni sistem u Srbiji ne može biti efikasan jer vlast štiti kriminalce

Izvor: Danas, 19.Apr.2023

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da pravosudni sistem u Srbiji ne može biti efikasan jer predsednik države Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej i poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović "štite kriminalce i šuruju, druguju i sarađuju s njima“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.