Niste tajkuni, ipak ste opstali

Izvor: B92, 14.Okt.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niste tajkuni, ipak ste opstali"

Beograd -- SNS predstavila privrednike koji finansijski pomažu ovu stranku. Lider naprednjaka Tomislav Nikolić tvrdi da među njima nema tajkuna, ali i da mnoge ne poznaje.

"Vi niste tajkuni. Vi ste sami na vetru, a ipak ste opstali", kazao je Nikolić privrednicima.

Stotinak privrednika iz Beograda na prvom javnom predstavljanju u sedištu naprednjaka. U prvim redovima nema poznatih biznismena, uglavnom kažu da su vlasnici malih i srednjih preduzeća ili porodičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biznisa.

Novinarima nije podeljen spisak prisutnih privrednika, koji je bio postavljen na panou na ulazu u stranačke prostorije.

Tomislav Nikolić tvrdi da ne zna na koji način ovi ljudi pomažu stranci.

"Pitajte ih, možda su moćni. Ja mnoge od njih ne znam, kako bi mogao da znam, stranka ima 300 000 članova", obratio se Nikolić novinarima.

Lider naprednjaka poručio je okupljenim privrednicima da im bliskost sa strankom neće biti prednost posle izbora i da je plan stranke saradnja i sa Evropskom unijom i sa Ruskom Federacijom.

"Hoću da vas oslobodim toga da jedan činovnik izaziva strah kod vas i hoću da iskorenimo mito, korupciju, da učinimo dolazak do posla ubrzam", poručio je Nikolić privrednicima.

"Otvoreno ste nas podržali, ali kad formiramo vladu, to vam neće biti prednost. Moraćete uvek da budete u trci i konkurenciji", poručio je Nikolić.

Kada je došao red na predstavljanje medijima samo nekolicina je želela da otkrije kojim se biznisom bavi, ali ne žele da govore o svotama novca koje su dali.

"Ja ću se truditi koliko budem mogao, sada pomažemo političkim radom pre svega", kaže Raša Ristivojević.

"U granicama naših mogućnosti pomažemo stranku i finansijski i moralno, privrednici kad ulažu, uložimo veliko znanje, pomažemo i finasijski, jer to je naša zajednička korist", objašnjava Stevan Rodić iz "Grala".

Naprednjaci poručuju da će u skladu sa Zakonom o finansiranju stranaka spisak finansijera i iznosi kojima oni pomažu stranku biti objavljen na njihovoj Internet stranici.

Nikolić je naveo da stranci ne treba nijedan dinar kojim bi privrednici finansirali neke njene aktivnosti, a da ne ide preko računa stranke do granice koju zakon dozvoljava.

"Nama ne treba ni jedan jedini dinar, a da to ne bude u vidu donacije, priloga, pomoći... koja će biti knjižena i evidentirana", rekao je Nikolić.

Lider SNS je ponovio da će naprednjaci partnere za eventualno formiranje vlade tražiti pre njihovog održavanja i da oni koji to žele treba to do izbora i da kažu, a ne da partnere traže posle njihovog okončanja.

"Nemojte uopšte da razmišljate da li možemo da pravimo koaliciju sa DS - ne možemo i nećemo jer bismo ih time amnestirali za sve ovo što se dešavalo - kako njih, tako i G17 plus, tako i sve ostale", rekao je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Nećemo pare bez računa

Izvor: B92, 14.Okt.2011

Beograd -- Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poručio je da toj stranci ne treba ni jedan dinar koji ne ide preko računa stranke..."Nama ne treba ni jedan jedini dinar, a da to ne bude u vidu donacije, priloga , pomoći.. koja će biti knjižena i evidentirana", poručio je Nikolić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.