Niški odbor SPAS-a podržava spajanje sa naprednjacima, njihova 3 odbornika prelaze u SNS

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2021, 20:20

Niški odbor SPAS-a podržava spajanje sa naprednjacima, njihova 3 odbornika prelaze u SNS

I dok je lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić pre izbora u emisiji Južnih Vesti rekao da “podanik nikad nikom nije bio, pa neće ni SNS-u”, spajanje njegove stranke sa Srpskom naprednom strankom je sada izvesno, a ovo pripajanje će podržati i niško povereništvo. Kako kaže jedan od 3 odbornika SPAS-a u niškoj Skupštini i poverenik te stranke za Niš Nikola Marinković, njih troje će preći u naprednjačke klupe u lokalnom parlamentu, a ne precizira da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << li će dobiti i neke funkcije i tvrdi da se o njima nije ni razgovaralo.

Prema rečima Marinkovića, on i još dvoje odbornika, kojima su građani Niša poverili mandat na prošlogodišnjim izborima dok su bili na izbornoj listi SPAS-a, preći će u redove naprednjaka u niškoj Skupštini. Time je, ističe, niško povereništvo SPAS-a dalo podršku spajanju te stranke sa SNS-om, koje je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Ubuduće pod barjakom SNS-a; foto: screenshot;

Dogovor koji je postavljen na centralnim stranačkim organima i apsolutno podržavamo predlog predsednika za ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom - kaže Marinković.

Marinkoviću je, kako sam priznaje, SNS treća politička opcija kojoj se priklanja, a pre SPAS-a iz kojeg dolazi u redove naprednjaka, političku karijeru započeo je u Novoj Srbiji. On je, inače, već bio u SNS-u 18 meseci koje je, kako je sam ranije govorio, proveo “bez značajnih funkcija”.

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić je za Južne vesti ranije istakao da na lokalu politiku prepušta lokalnim političarima, a da li su niški poverenici za sebe i druge članove stranke na lokalu obezbedili nove funkcije posle ujedninjenja dve stranke, poverenik ove stranke u Nišu nije želeo da potvrdi. Ističe da “trgovine” resorima i funkcijama pre najave o spajanju nije bilo.

Moram da vam kažem da SPAS ni pre izbora, ni posle izbora, ni prilikom pregovora oko ulaska u lokalne organe vlasti nikada nije razgovarala po sistemu trgovine da bilo ko šta izdejstvuje ili dobije - rekao je on.

Šapiću podrška i od niškog odbora; foto: JVIako su jedan medij na naslovnici objavio, a zatim i povukao vest da bi spajanjem sa SNS-om lider SPAS-a Aleksandar Šapić mogao da dobije mesto gradonačelnika Beograda, Marinković tvrdi da ni vrh Srpskog patriotskog saveza sa naprednjacima nije dogovorio funkcije i resore za članove na lokalu.

Niški poverenik SPAS-a kaže da su dve stranke usaglasile stavove nakon prošlogodišnjih izbora, na koje je Patriotski savez po prvi put izašao, a uslovi za to stekli su se kada je ta stranka "preskočila" cenzus.

Pre izbora SNS i SPAS nisu razgovarale niti usaglašavale stavove, u trenutku kada je SPAS prešao cenzus i kada je postao parlamentarna politička stranka, stekli su se uslovi da možemo da razgovaramo o stavovima. Te smo stavove usaglasili prilikom konstituisanja lokalne Skupštine - pojašnjava Marinković.

SNS je, naglašava, bila većinski partner i sa njima su punih 8 meseci od izbora delili identične stavove.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će SPAS uskoro postati deo SNS-a, a šta je u emisiji Južnih Vesti o tom spajanju, kao i o predizbornim tvrdnjama da je “Vučićev satelit” i “lažna opozicija” govorio lider SPAS-a Aleksandar Šapić, u kojoj je tvrdio i da “podanik nikad nikom nije bio, pa neće ni SNS-u”, možete da se podsetite ovde.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.