Ninić: Vučić poistovećuje sebe s Titom, a SNS s Komunističkom partijom

Izvor: Beta, 22.Maj.2023, 13:16

Ninić: Vučić poistovećuje sebe s Titom, a SNS s Komunističkom partijom

Advokat Ivan Ninić izjavio je danas da su organizatori mitinga Srpske napredne stranke (SNS) u Pančevu počinili više krivičnih dela jer su učesnicima uskratili slobodu kretanja. Ninić je agenciji Beta kazao i da se organizacija mitinga SNS-a zakazanog za 26. maj u Beogradu, odvija uz kršenje Ustava, zakona i osnovnih ljudskih prava. Osobe u belim prslucima i jaknama, s ispisanim imenom Aleksandra Vučića, u Pančevu su 19. maja sprečavale ljude da izađu iz prostora predviđenog za skup na kojem je govorio predsednik Srbije. Na snimcima s mitinga se vidi kako stranački čuvari sprečavaju ljude da napuste prostor gde se održavao miting SNS-a. Jedan učesnik je rekao da posle ovoga niko iz Pančeva neće doći na miting 26. maja u Beogradu. "Koji je ovo zakon, ovo je prisila. Ovako zagrađeni", vikao je učesnik mitinga, dok su drugi dobacivali: "Pustite ljude da prođu". "Ovo što smo videli u Pančevu upućuje na moguće izvršenje krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode iz člana 132 Krivičnog zakona kojim je propisano da će svako ko drugog protivpravno zatvori ili ograniči slobodu kretanja biti kažnjen do tri godine zatvora. Učesnici mitinga u Pančevu su bili protivpravno zatvoreni i bila im je ograničena sloboda kretanja", istakao je Ninić. Dodao ...
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat: Organizatori mitinga SNS u Pančevu počinili krivična dela kada su sprečavali ljude da odu

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2023

Advokat Ivan Ninić izjavio je da su organizatori mitinga SNS u Pančevu počinili više krivičnih dela, jer su učesnicima uskratili slobodu kretanja.

Nastavak na Radio 021...

N1 Hrvatska: Hoće li Vučić u petak uspjeti od troje napraviti devetoro i zadržati ih na okupu?

Izvor: Danas, 22.Maj.2023

Da li je skup u Pančevu, kao generalna proba za skup naprednjaka 26. maja u Beogradu, otkrio namere predsednika Vučića da građane koji dolaze ili dovode u Beograd zadrži na okupu sve vreme trajanja tog skupa?

Nastavak na Danas...

Šormaz: Izborna skupština SNS-a biće oktroisana

Izvor: Beta, 23.Maj.2023, 11:08

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je danas da će izborna skupština te stranke, zakazana za 27. maj u Kragujevcu, biti održana bez prethodne demokratske procedure.Šormaz je agenciji Beta kazao da će u Kragujevcu biti održana oktroisana izborna skupština na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.