Nikoliću i treća funkcija

Izvor: Šumadija Press, 26.Maj.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikoliću i treća funkcija

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izabran je sinoć za predsednika gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kragujevcu.

Na drugoj izbornoj skupštini, članovi gradskog odbora ove stranke jednoglasno su podržali Nikolića, koji je bio i jedini kandidat za ovu funkciju, javila je RTK.

Nakon izbora novog predsednika gradskog odbora SNS-a u Kragujevcu, koji je jedan od najbrojnijih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Srbiji, predstavljeni su dosadašnji rezultati rada, kao i ciljevi za naredni period, u susret lokalnim izborima.

Svečanom delu izborne skupštine prisustvovali su i narodni poslanik Aleksandar Martinović, kao i ministar pravde i potpredsednik Srpske napredne stranke, Nikola Selaković, koji su Radomiru Nikoliću pružili podršku.

Podsetimo, Izvršni odbor SNS raspustio je 31 gradski i opštinski odbor u avgustu prošle godine, među kojima i odbor u Kragujevcu, koji je Radomir Nikolić vodio sve do 2012, kada je postao predsednik Izvršnog odbora stranke.

Nikolić je raspuštanje kragujevačkog odbora obrazložio kao “tehničku stvar”, za razliku od drugih odbora u kojima je konstatovan javašluk, nerad, nedovoljno zalaganje i slično.

U većini slučajeva promene su donete zbog nerada, svojeglavog ponašanja i želje da se vlada kao za vreme prethodne vlasti, dok je u Kragujevcu tehnička stvar i radi se o osveženju Odbora – izjavio je tada Nikolić.

Do novih izbora, poverenik odbora u Kragujevcu bio je Goran Kovačević, koji je važio i za kandidata za predsednika jednog od najvećih odbora u zemlji. On to nikada javno nije potvrdio, ali je očigledno od kandidature odustao.

Nikolić je, inače, i dalje predsednik Izvršnog odbora SNS, iako se, nakon što je postao i gradonačelnik Kragujevca, spekulisalo da će ga na toj funkciji zameniti potpredsednik Luka Petrović.

Petrović je sve ove godine jedan od mojih najbližih i najboljih saradnika i siguran sam da bi bio odlično rešenje za taj posao, ipak, ja sam imenovan na poziciju predsednika IO na predlog predsednika Vučića. Sve dok sam mu potreban na tom mestu, ja ću davati sve od sebe da taj deo posla ne trpi – prokomentarisao je Nikolić.

Pretpostavka je da će Nikolić ipak odstupiti sa mesta predsednika IO SNS, jer trenutno obavlja tri važne i veoma zahtevne funkcije. Takva odluka bi mogla biti doneta na sledećoj sednici Glavnog odbora stranke koja se očekuje uskoro, budući da na poslednjoj sednici nije prisustvovao predsednik stranke Aleksandar Vučić, zbog obaveza i lošeg zdravstvenog stanja. Iz tog razloga GO SNS nije raspravljao o rekonstrukciji Vlade, ali ni o unutarstranačkim kadrovskim rešenjima.

Po Statutu trenutno najveće stranke u Srbiji, moguće je da isto lice obavlja funkcije predsednika nekog gradskog odbora i Izvršnog odbora, ali su ova dva angažmana, uz težak i odgovoran posao gradonačelnika, za Nikolića ipak prevelik teret.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.