Nikolić traži dogovor o izborima

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić traži dogovor o izborima

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić zatražio je razgovore sa predstavncima vlasti o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora i najavio mirne proteste za kraj januara. Nikolić kritikovao izveštavanje RTS-a.

Srpska napredna stranka pozvala je predstavnike vlasti da razgovaraju o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora i najavila proteste, zbog lošeg stanja u Srbiji, za kraj jaunara, ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do tada ništa ne promeni.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je da su mediji preterali u neobjektivnom izveštavanju i ocenio da naročito državni mediji - odnosno Radio-televizija Srbije i Studio B, izveštavaju "tako da to više ne može da se izdrži".

Nikolić je pozvao da se razgovori sa predstavnicima vlasti održe pred kamerama i naveo da je zastupljenost predstavnika vladajuće koalicije u udarnim informativnim emisijama višestruko veća od zastupljenosti predstavnika opozicije.

"Od 1. do 21. novembra u drugom Dnevniku RTS-a naprednjaci su imali 8 minuta i 55 sekundi, a Demokratska stranka 85 minuta i 35 sekundi. To je 1:10, dok na Studiu B SNS ima tek u tragovima", naveo je kao primer Nikolić.

Naprednjaci, zbog toga, insistiraju na uspostavljanju paritetne zastupljenosti predstavnika vlasti i opozicije u odnosu pola - pola u svim upravljačkim telima RTS i Studija B.

"Ne možete videti pored stava nekog ministra i stav nekog predstavnika opozicije, pa da može gledalac da se opredeli", naveo je Nikolić i zatražio ostavku direktora i glavnih urednika RTS-a i Studija B.

Predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić, na vanrednoj konferenciji za novinare, poručio je da se, krajem januara, može očekivati mirno, organizovano iskazivanje nezadovoljstva, ako se stanje ne promeni.

Nikolić je pozvao predstavnike Vlade Srbije i predsednika Republike Borisa Tadića na razgovore o vanrednim parlamentarnim izborima, o obustavljanju prodaje Telekoma Srbije i o stanju u medijima.

"Interesi građana uvek su bili važniji od partijskih za SNS, a vlast to pokušava da pokaže kao našu slabost. Nikad nije bila teža i gora situacija. Mnogo bi da žrtvuju Srbiju, da bi sačuvali svoje pozicije i privilegije. SNS više ne može da ostane imun na sve to i pozivamo predstavnike vlasti na razgovore", rekao je Nikolić.

Predsednik SNS-a je objasnio da se pripreme za protest, kao i da te razgovore mogu voditi paralelno i da se uvek mogu obustaviti.

"Mesec dana smo pripremali skup SNS-a u Areni, koji je odlično protekao i imamo vremena i za ovaj skup", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, SNS zahteva i da se utvrdi odgovornost i kazne odgovorni za ubistvo Ranka Panića, i da se kazne svi umešani u izbornu pljačku u Boru.

Upitan o poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj, Nikolić je rekao da je uvek dobro da ljudi razgovaraju i istakao da Hrvatska ne pokazuje spremnost da reši pitanje proteranih Srba, niti da se izvini za vojne akcije "Bljesak" i "Oluja", 1995. godine.

Nikolić je najavio i sedmodnevnu posetu delegacije SNS-a Kini.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Izbori ili protest

Izvor: Blic, 25.Nov.2010

Srpska napredna stranka traži od vlasti neodložan razgovor i postizanje dogovora sa opozicijom o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je danas predsednik SNS Tomislav Nikolić. ..On je na konferenciji za novinare ocenio da "stanje u Srbiji nikad nije bilo gore" i upozorio da je svakim...

Nastavak na Blic...

Nikolić postavio Vladi ultimatum

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2010

Srpska napredna stranka (SNS) traži od vlasti neodložan razgovor i postizanje dogovora sa opozicijom o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je danas predsednik SNS Tomislav Nikolić...On je na konferenciji za novinare ocenio da "stanje u Srbiji nikad nije bilo gore" i upozorio da je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pet zahteva SNS

Izvor: Danas, 25.Nov.2010

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike vlasti i opozicionih stranaka na razgovor o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, a za januar najavio protestni skup, ukoliko se situacija u zemlji ne promeni.

Nastavak na Danas...

Koliko su vanredni izbori mogući?

Izvor: B92, 26.Nov.2010, 01:55

Beograd -- Na osnovu sve češćih zahteva lidera SNS Tomislava Nikolića za raspisivanjem izbora, postavlja se pitanje koliko je realno da zahtevi opozicije budu zadovoljeni... Iako je Nikolić zatražio pregovore o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, niko se iz vladajuće većine nije odazvao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.