Nikolić najavio prikupljanje potpisa za promenu Ustava

Izvor: Blic, 08.Dec.2010, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić najavio prikupljanje potpisa za promenu Ustava

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je danas da će SNS početi prikupljanje potpisa za promenu Ustava i pozvao vlast na dijalog sa opozicijom.

Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da će prikupljanje 150.000 potpisa gradjana potrebnih za promenu Ustava početi "koliko sutra" i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to odlučeno na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS.

On je kazao da će ta stranka predložiti da broj narodnih poslanika u Skupštini Srbije bude 125 umesto sadašnjih 250 poslanika, kao i da će izneti i svoj predlog izmena Zakona o vladi i ministarstvima.

- Sve državne troskove u ovom času treba prepoloviti. Promenimo Ustav, prepolovimo troškove i da se oko toga svi složimo - rekao je Nikolić i pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića na dijalog.

On je istakao da SNS želi da državu vodi "skromno" i da će "staviti na ispit" sve poslanike vladajućih stranaka koji se u javnosti zalažu za smanjenje državnih troškova.

- Spremni smo da dogovorimo više zakona - o poslanicima, finansiranju

političkih stranaka...da u izbore udjemo sa potpuno pripremljenim zakonima - naveo je Nikolić.

U pismu upućenom Tadiću i Cvetkoviću, SNS traži razgovor i dogovor Vlade sa predstavnicima opozicije o načinima i rokovima za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

SNS traži i obustavljanje prodaje Telekoma, utvrdjivanje odgovornosti i kažnjavanje odgovornih za ubistvo Ranka Panića, kažnjavanje odgovornih za "izbornu pljačku" u Boru, jednaku zastupljenost predstavnika vlasti i opozicije u medijima - RTS i Studiju B.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.