Nikolić kandidat SNS za premijera

Izvor: B92, 23.Jan.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić kandidat SNS za premijera

Beograd -- Srpska napredna stranka izabrala je, na sednici Glavnog odbora, lidera te stranke Tomislava Nikolića za kandidata za premijera na predstojećim izborima.

Izbor Nikolića bio je očekivan, budući da je on bio i jedini kandidat.

Zamenik predsednika SNS Aleksnadar Vučić je pred Glavnim odborom predstavio i obrazložio predlog da Tomislav Nikolić bude kandidat za premijera. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rekao je da je Nikolić pomirljiv i trpeljiv čovek koji je u stanju da oformi dobar tim i da oko sebe okupi mnoge ljude, ne samo iz SNS-a.

"On će moći da okupi i ljude koji se ne bave politikom a mogu da pomognu. Njegov ključni posao biće da obezbedi više investicja, bolji poslovni ambijent, da zaoposlimo ljude, da donesemo nove zakone. Biće potrebno mnogo ozbiljnosti i odogovornosti za to, a Tomislav Nikolić je čovek koji to može", rekao je Aleksandar Vučić za B92.

S obzirom na najave iz SNS da bi Tomislav Nikolić mogao biti i kandidat za predsednika, sam Nikolić je izjavio da ako bi postao premijer, ne bi bilo ozbiljno da se kandiduje za predsednika Srbije.

"Ako uđem u taj posao premijera, onda ne liči na ozbiljnost da posle dva ili tri meseca, kada to sve počne da radi, kažem - e, sada odoh" rekao je Nikolić novinarima posle sednice glavnog odbora SNS.

Na pitanje je da li će se sa mesta premijera kandidovati za predsednika Srbije, on je odgovorio da treba sačekati raspisivanje predsedničkih izbora.

"Možda nas iznenade pa budu iostovremeno", kazao je Nikolić i dodao da misli da je najviši cilj u životu jednog poliitičara u Srbiji da bude predsednik vlade.

Lider SNS-a smatra da Srbija godinu najveće krize u Evropi sigurno ne sme da čeka sa sadašnjom vladom na čelu.

Nikolić je najavio da će celoj Srbiji biti poznat program sa kojim će se on kandidovati za premijera, a koji proističe iz programa stranke.

"Možete da očekujete ne samo spisak želja i obećanja, već i do raspisivanja izbora i spisak ljudi na koje računam i koji će pomoći da taj program bude ostvaren", kazao je Nikolić.

On je izrazio nadu da će SNS ubedljivo pobediti na predstojećim izborima, a da će cilj programa te stranke biti bolji život, zaustavljanje pada zaposlenosdti oživlavanje sela i ulaganje u energetiku.

Inače, predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će parlamentarni i lokalni izbori biti raspisani 11. marta, kada ističe poslednji rok za početak izbornih procesa.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.