Nikolić: Sledeći korak blokada saobraćaja

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Sledeći korak blokada saobraćaja

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio da će miting opozicije, zakazan za 5. februar, proći u miru i bez incidenata i istakao da sredstva SNS-a nisu nasilna. Ukoliko Vlada Srbije u roku od dva meseca ne ispuni zahteve naprednjaka Nikolić je najavio je višednevnu blokadu saobraćaja u centru Beograda.

Tomislav Nikolić je napomenuo da je posao opozicije da menja vlast, ali da njena sredstva nisu nasilna, a da su se takvim sredstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << služile snage koje su smenile Slobodana Miloševića.

Nikolić je objasnio da će ukoliko vlast u roku od dva meseca ne ispuni zahteve naprednjaka, među kojima je najvažniji raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora “u velikom delu Beograda biti zaustavljen saobraćaj”.

-U zavisnosti od toga kako se vlast bude ponašala prema našim zahtevima, SNS će organizovati novi skup sa koga se neće razilaziti dok zahtevi ne budu ispunjeni, poručio je Nikolić.

On je dodao da su naprednjaci potpuno spremni za predstojeći miting opozicije.

- To nije nasilje, juče su tako protestvovali taksisti. Svako ima pravo da iskaže svoje nezadovoljstvo. Sedećemo u svim ulicama u centru Beograda i ako misle da će moći da ide saobraćaj pored nas, ja mislim da neće moći. Kad prvog zgaze - gotovo, rekao je Nikolić.

Nikolić je optužio pojedine političare iz Demokratske stranke, posebno potpredsednicu Jelenu Trivan, da priželjkuju nasilje na mitingu u subotu i istakao da SNS nije spremna na nasilje, ali da nije spremna ni da “neko nad njima proizvodi nasilje”.

- Pozivam Jelenu Trivan u prostorije SNS-a da vidi kako teku pripreme. Njima je nasilje u glavi, rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao i da su naprednjaci imali malih problema oko organizacije jer su “Železnice Srbije”, iako im je sve uredno plaćeno, odbile da prevezu 800 pristalica iz Novog Sada.

Specijalan voz za naprednjake

-To su železnice Srbije, a ne železnice Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera. Da smo pošli na svadbu treba da nam daju voz, rekao je Nikolić.

Lider SNS-a je istakao da je koordinacija sa policijom dobra, da je policija svesna odgovornosti, kao i toga da miting organizuju ljudi “kojima nemir nije ni u duši”.

- Videćete jedan miting na kome će i učesnici i policajci sarađivati i potruditi da sve protekne u najboljem redu i da se svi raziću mirno i bezbedno se vrate svojim kućama, rekao je Nikolić i dodao da će to biti prilika da Beograd konačno vidi kako izgledaju Gandijevski protesti u Srbiji.

On je pozvao sve građane da se pridruže protestu opozicije i da mirno, bez incidenata, pokažu ogorčenost i spremnost za promene u državi i dodao da je sad pravo vreme za izbore i poslednji čas za podizanje Srbije.

- Na mitingu u subotu ispred Doma Narodne skupštine biće prisutno mnogo ljudi, mnogo više građana nego što smo mislili koji će iskazati nezaodoljstvo i ogorčenje,rekao je Nikolić.

On je dodao da u subotu nije planirana protestna šetnja i podsetio da je na poslednjem skupu šetnja iskorišćena kao povod za “brutalni napad policije”.

Ivana Drobnjaković
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Povezane vesti

VLAST DA ISPUNI ZAHTEVE ILI SNS ZAUSTAVLJA BEOGRAD

Izvor: Kurir, 02.Feb.2011

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da poziv građanima da zaustave Beograd ukoliko Vlada Srbije u roku od dva meseca ne ispuni zahteve naprednjaka nikako ne znači poziv na nasilje i poručio da će miting opozicije, zakazan za 5. februar, proći u miru i bez incidenata..BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.