Izvor: Luftika.rs, 23.Okt.2021, 17:51

“Nezavisni analitičar” napisao knjigu za mlade SNS lidere i buduće Brnabe, Bizone, Sline, Siniše, Vesare i Orliće

Dejan Vuk Stanković dugo godina se predstavljao kao objektivni i nezavisni politički analitičar koji je preko vesti različitih televizija gradio svoju prepoznatljivost u javnom mnjenju. Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast njegov medijski uticaj je višestruko uvećan, a trenutno je na istom zadatku sa Nebojšom Krstićem u relativizaciji afera vlasti i davanja legitimiteta od strane „stručne“ društvene kvazi elite.
Široj javnosti manje je poznat podatak da Stanković radi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << redovni profesor na Učiteljskom fakultetu, ali je zanimljiviji njegov angažman na sada već čuvenoj Akademiji mladih lidera, koja je osnovana pod pokroviteljstvom Srpske napredne stranke.
Svoje znanje i iskustvo on prenosi odabranim kandidatima za buduće partijske lavove koji će narednih godina kidisati na državne funkcije i budžetske jasle, sa ozbiljnim i odgovornim izrazima lica, uz rolku i sako kada dođu kišni jesenji dani.
Njegovu knjigu „Srbija od 2000. do 2012: krhka demokratija u vrtlogu nasleđa ratnih devedesetih godina i procesa tranzicije“ je 2020. godine štampala Fondacija „Za srpski narod i državu“ koju je 2019. godine osnovala upravo Srpska napredna stranka. Ovo napredno remek delo koristi se kao udžbenik na SNS Akademiji i služi za skraćeni postupak obuke nekih narednih udarnih pesnica režima koje će u glas sa svojim sagovornicima preko nacionanih frekvencija vrištati histerične mantre kako su oni bivši i dalje krivi za sve loše što se danas u Srbiji događa.
Knjiga sa 40 strana ima 6 poglavlja, a poslednje glasi: “Formiranje Srpske napredne stranke i poslednji dani Tadićeve vlasti”. To poglavlje je najzanimljivije, s obzirom na to da se kroz čitav tekst poglavlja prožimaju hvalospevi SNS-u i Aleksandru Vučiću.
– Stranka je uspevala da se izbori sa izazovima tadašnjeg opozicionog delovanja u izrazito nepovoljnim medijskim i političkim okolnostima – navodi se u SNS priručniku.
U svom gotovo naučno-fantastičnom romanu o kosmičkom napretku zemlje pod vlašću Aleksandra Vučića, Stanković govori i o “blokadi i neuporedivo skromnijim finansijskim resursima” naprednjaka pre dolaska na vlast, koji ih nisu sprečili da na izborima pobede demokratsku stranku jer su Nikolić i Vučić “iskusni političari”.
– Uprkos medijskoj blokadi i neuporedivo skromnijim finansijskim resursima, u poređenju sa strankama na vlasti, naprednjaci, Tomislav Nikolić i, posebno, Aleksandar Vučić nisu odustajali od istrajavanja u političkoj borbi. Naprednjaci te izborne godine nisu tražili okrugle stolove o izbornim uslovima, ni pretili blokadama institucija, niti pozivali na bojkot izbora. Kao iskusni političari, upustili su se u neizvesnu borbu za političko priznanje građana, već prilično zasićenih dekadentnom vlašću demokrata i njihovih političkih istomišljenika – zapisuje mudrosti i otkriva tajnu uspeha Stanković u dotičnoj edukativnoj SNS relikviji.
U svom naprednom svetom pismu Stanković dalje upoznaje čitaoce sa dešavanjima 2012. godine i ističući kako su “obaveštajne službe”, “mediji” i mnogi drugi stali u odbranu režima Demokratske stranke.
– Svi državni resursi, novac, obaveštajne službe, mediji, nevladine organizacije i intelektualci stali su u jedinstven front za opstanak po mnogo čemu spornog režima Demokratske stranke – tvrdi Dejan Vuk Stanković šta se sve to nekada dešavalo u našoj zemlji, ali srećom toga više nema od kada je Vučić skrojio Srbiju po svojoj meri.
Pitate me kako je to živeti u Vučićevoj guzici!?
Neću da vas lažem… smrdi, mnogo smrdi i pristojan svet na vas gleda sa gađenjem… ali, isplati se, mnogo se isplati. pic.twitter.com/gfJQD8p9wF
— Demistifikator (@demistifikator) October 20, 2021

Na kraju priručnika režimski komentator opozicije odvojio je jedan odeljak za nešto u čemu je najbolji. Naravno, reč je o hvalospevima na račun vladajućeg SNS-a.
– Godine koje su usledile pokazale su da je SNS uspešno odolela različitim teškoćama, postavivši Srbiju “na noge” i obezbedivši pretpostavke za njen sveukupni napredak – poentira čovek koji bi pred jednim Cvijetinom Milivojevićem mogao samo ponizno da spusti glavu i odsluša predavanje jednog zaista nezavisnog intelektualca.
Vučić i Vuk Stanković našli su obostranu korist kroz saradnju. Stankoviću su sva vrata otvorena dokle god se svojom suptilnom indoktrinacijom stara da rejting naprednjaka bude na zadovoljavajućem nivou.
Izvor: Direktno
Željko Mitrović i Ksenija Vučić osuđeni za plasiranje neistina o maloletniku, a 200.000 dinara odštete ide u prave ruke

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.