Izvor: TvojPortal.com, 22.Maj.2012, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Nemam ništa protiv da Dačić bude premijer“

Izvor:vestionline  Lider Nove Srbije Velimir Ilić u intervjuu za “Pres“ je rekao da očekuje da koalicija oko SNS-a posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika imenuje i novog premijera.
- Očekujem od Ivice Dačića da podrži pobedničku koaliciju - rekao je Ilić.
Jeste li imali neke kontakte sa Dačićem? >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
- Nismo. Možda se neko sastajao i sa njim, neformalno, na kafi. To ne znam, znam da zvaničnih razgovora sa njim o vladi nije bilo. Ali siguran sam da će ih biti.

Neće se protiviti odluci novog predsednika Srbije: Velimir Ilić

Šta vi očekujete od razgovora s Dačićem, mislite li da će okrenuti leđa DS-u?
- Dačić je uspešan političar, veoma pragmatičan. Očekujem da poštuje volju naroda, koji je pokazao kome veruje i ko želi da ga vodi.

Jeste li optimisti da ćete ubediti lidera SPS-a da vam se prikloniti?
- Videćemo posle Nikolićevog proglašenja za predsednika. Tek tada možemo da razgovaramo.
 
Ako sam potreban Tomi, latiću se posla
Da li biste vi bili ministar u novoj vladi?
- Ova pobeda je Nikolićev uspeh, on će odlučiti i o tome. Ako misli da sam mu potreban i da mogu da pomognem, prihvatiću se posla isto kao što sam mu pomogao u kampanji, iskreno i od srca.
Da li biste Dačiću prepustili mesto premijera u toj vladi naprednjaka i socijalista?
- Ako Tomislav Nikolić tako odluči, ja neću imati ništa protiv.

Kome će Nikolić kao predsednik prvo poveriti mandat za formiranje nove vlade?
- Nikolić po zakonu ima obavezu da mandat za sastavljanje vlade poveri koaliciji koja je osvojila najviše glasova, dakle našoj koaliciji. Ako oni ne mogu, onda drugoplasirani, pa trećeplasirani dobijaju šansu. Ako svi ti pokušaji propadnu, usledili bi vanredni parlamentarni izbori.

SNS i DSS su potpisali sporazum kojim se dilema EU ili neutralnost Srbije prepušta građanima. Znači li to da će sada vaša koalicija odustati ili usporiti evropske integracije dok se građani ne izjasne i odluče kojim putem dalje?
- Ne, DSS i SNS su se sporazumeli da će o tom pitanju odlučiti građani kada za to bude vreme. Šta god oni da kažu, SNS i DSS će poštovati tu odluku.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.