Naprednjaci u Nišu “na putu nade”- kako je izgledao dan mitinga [video]

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2023, 20:52

Naprednjaci u Nišu “na putu nade”- kako je izgledao dan mitinga [video]

Naprednjaci nisu otišli spontano na večerašnji miting - njihova ekskurzija u Nišu počela je rano jutros, prvo se na desetine njih ukrcalo u vanredni voz da bi stigli na vreme, a potom i u stotine autobusa koji su ih odvezli na "skup nade". Kako je to danas izgledalo iz ugla novinara Južnih vesti sa terena na više lokacija, pogledajte u video-prilogu na vrhu teksta.

Na kontramiting, koji je SNS nazvao “Srbija nade”, organizovano su krenuli simpatizeri stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zaposleni u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i ustanovama, koji su se od jutarnjih sati skupljali na nekoliko lokacija u Nišu.

Bilo je među njima onih koji su to i hteli, ali i onih koji su morali.

Prva grupa, predvođena visokim gradskim funkcionerima krenula je sa Železničke stanice Niš. Među funkcionerima, bio je i gradski većnik Nenad Stanković, čiju ostavku traži niška opozicija, zbog nepristojih reči upućenih novinarima prilikom ulaska u voz.

Novinari Južnih vesti ispratili su više od 60 autobusa različitih prevoznika iz Niša. Najviše njih pošlo je sa Somborskog bulevara kod Liona - 20 i svi su bili “Niš-ekspresovi”. Uz sendviče i flašice vode, autobusima oblepljenim posterima podrške Aleksandru Vučiću, pošli su za Beograd.

Na Bulevaru Medijana u Nišu, kod DIS-a, novinari su prvo videli 8 autobusa sa kosovskim registracijama, čiji vozači su pričali albanski jezik, a na pitanja novinara koga i gde voze - rekli su turiste za Grčku. Ipak, njihovi autobusi imali su natpise "Nišavski okrug", bili su puni hrane iz Studentskog centra u Nišu, a u autobusima su bile mape Beograda.

Niški naprednjaci isticali su danas da idu na miran i pristojan skup, ali mnogi od njih takve poruke nisu poslali pred sam odlazak. Snimatelja i četvoro novinara Južnih vesti su, na skoro svih sedam lokacija koje su pokrivali, provocirali, fotografisali, snimali, ali su i pretili.

Pored Niša, put Beograda krenulo je i preko 50 autobusa iz Jablaničkog okruga, više od 60 iz Vranja i ostalih mesta Pčinjskog okruga. Iz Pirota je krenulo nešto više od 20 autobusa i nekoliko mini-buseva, dok je manje autobusa krenulo iz Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice.

Na auto-putu novinari su zabeležili na desetine autobusa iz celog juga, a osim sa kosovskim tablicama, bilo je i onih sa registracijama iz Bugarske i Makedonije, na kojima je stajao broj i oznaka da putuju na naprednjački skup.

Najzanimljivije detalje sa današnjih okupljanja na više lokacija u Nišu možete videti u videu na vrhu teksta.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.