Naprednjaci u Merošini pojačali SPS i postali brojniji od SNS

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci u Merošini "pojačali" SPS i postali brojniji od SNS

Devetoro odbornika lokalne grupe "Naprednjaci Merošine" potpisalo je pristupnice SPS, pa tako ova partija sada ima 14 odbornika u lokalnom parlamentu. Socijalisti su sada brojniji od SNS, koalicionih partnera na vlasti, ali tvrde da to neće "zloupotrebiti".

Odnos snaga u vladajućoj koaliciji u Merošini okrenuo se preko noći. Devetoro odbornika “pojačalo” je SPS, pa umesto dosadašnjih 5, imaju 14 predstavnika u parlamentu.

To je 4 više od naprednjačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 10, koji su do sada bili vodeći u koaliciji koja je formirana nakon aprilskih izbora.

Iako ovakav odnos snaga otvara socijalistima brojne mogućnosti za političku matematiku, moguće ucene i trgovinu, predsednik SPS u Merošini Miljan Đorđević, kaže da to neće promeniti dosadašnje odnose sa koalicionim partnerima.

Najbitnije da dolaskom novih članova SPS ne želi da ugrozi koalicionu konstrukciju sadašnje vlasti, jer koalicija funkcioniše maksimalno dobro. Posebno jer je u tom delu većinski partner SNS koji to radi sasvim dobro - kaže Đorđević.

Međutim, grupa građana koja je prišla socijalistima je zapravo grupa bivših članova SNS, koji su stranku napustili i pre aprilskih izbora i na njima nastupali pod imenom "Naprednjaci Merošina". Predvodi ih Bojan Nešić, bivši predsednik Opštine Merošina i okuplja nekoliko nekadašnjih funkcionera ove opštine.

Oni su već početkom aprila napustili SNS, formirali vlast sa DS i sprečili već jednom rasturili koaliciju SNS i SPS koja je do tada bila na vlasti u Merošini.

Socijalisti su sada najbrojnija parlamentarna stranka, a Đorđević kaže da je pristupnice juče, pored devetoro odbornika, potpisalo još četrdesetak članova pomenute grupe građana.

24 odbirnika SPS i SNS sa 4 odbornika Jedinstvene Srbije, 3 predstavnika Grupa građana “20-20” i po 2 DSS-USS i radikala čine većinu u lokalnom parlamentu. Jedino su u opoziciji 2 odbornika DS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Naprednjaci "pojačali" SPS u Merošini

Izvor: OkRadio.rs, 06.Okt.2016

Devetoro odbornika lokalne grupe "Naprednjaci Merošine" potpisalo je pristupnice SPS, pa tako ova partija sada ima 14 odbornika u lokalnom parlamentu. Socijalisti su sada brojniji od SNS, koalicionih partnera na vlasti, ali tvrde da to neće "zloupotrebiti". Odnos snaga u vladajućoj koaliciji u Merošini...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.