Naprednjaci preuzimaju Kragujevac

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2014, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci preuzimaju Kragujevac

Radomir Nikolić, predsednik IO SNS, biće novi gradonačelnik Kragujevca i ta stranka ne razmišlja o drugom kandidatu.

"Samo je on u igri za ovu funkciju. Nismo razmišljali o tome da idemo na nove izbore da bismo ga izabrali. Jednostavno, i ovako prekomponovani u Kragujevcu imamo većinu, pa ćemo videti kako će ona funkcionisati", kaže izvor Blica iz SNS, istakavši da će stranka podržati sina >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da je Radomir Nikolić energičan i mlad čovek, spreman da pruži značajan doprinos razvoju Kragujevca.

"Zato ima moju podršku, a verujem da će to biti stav i organa stranke, koji imaju poslednju reč kada se radi o kadrovskim pitanjima", kaže Mihajlovićeva.

Da će biti promene u vlasti potvrdio je i sam Stevanović.

"SNS je prikupio većinu odbornika. Kragujevčani će videti šta su dobili. Biće im jasno kakva je to šarena laža od ljudi koji su gradove u kojima vladaju doveli do kolapsa", rekao je Stevanović, istakavši da će ubuduće biti na čelu gradske opozicije.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je u slučaju Kragujevca vest što je uopšte trebalo toliko vremena da se dogodi promena vlasti. Naime, centar Šumadije je bio poslednji veliki grad u Srbiji koji nisu držali naprednjaci.

"'SNS revolucija' se ne može zaustaviti, hoće apsolutnu vlast na svim nivoima, kako bi zadovoljili apetite svog mnogobrojnog članstva", kaže Vukadinović.

SPO podržava Radomira

Do prekomponovanja vlasti u Kragujevcu došlo je pošto su odbornici SPO, PUPS i JS odlučili da podrže naprednjake i naprave većinu za smenu sadašnje vlasti i gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

U vrhu SPO, koji se poslednji priključio toj inicijativi, kažu da je centrala stranke u Beogradu obaveštena o ovakvoj političkoj odluci i da "potpuno podržava" stav kragujevačkog odbora.

Nadmetanja

Zanimljivo je da je Zajedno za Šumadiju, stranka Veroljuba Stevanovića, ta koja je pokrenula inicijativu za sednicu Skupštine grada o gradonačelniku.

Oni su preduhitrili SNS, koja je htela da zatraži sednicu za ponedeljak, 13. oktobra.

Ovako, predsednik parlamenta Saša Milenić (ZZŠ) može da zakaže zasedanje u narednih nedelju dana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.