Naprednjaci ponovo podneli 340 besmislenih amandmana da potroše vreme

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naprednjaci ponovo podneli 340 besmislenih amandmana da potroše vreme"

Poslanik SDS Marko Đurišić rekao je u Skupštini Srbije da o zakonima o bezbednosti saobraćaja i policiji poslanici neće imati priliku da raspravljaju.

Poslanička grupa SNS podnela je 340, kako kaže, besmislenih amandmana kako bi potrošila vreme, prenosi N1.

Rasprava u Skupštini danas je počela o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je da one podrazumevaju strože kazne.

Za nasilničku vožnju - preticanje kolone preko pune linije, za prolazak kroz crveno, kao i za vožnju sa više od dva promila alkohola u krvi predviđen je obavezan zatvor od 30 do 60 dana ili kazna rada u javnom interesu od 240 do 360 sati, 14-16 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom. Zbog nevezivanja pojasa umesto dosadašnjih 5.000 dinara kazna će biti 10.000 dinara.

Nakon predstavljanja izmena, reagovao je poslanik SDS Marko Đurišić koji je naveo da o tom predlogu neće moći da se razgovara u pojedinostima.

"Nažalost, ministre, kao bivši predsednik Skupštine treba da znate da o ovome, nažalost, nećemo moći da razgovaramo ni u pojedinostima. Zato što su poslanici vaše poslaničke grupe na prvih deset članova, prvog zakona u ovom paketu, zakona o strancima podneli 340 besmislenih amandmana, sa idejom da potroše vreme, da ne dođemo na raspravu o pojedinostima o ovom zakonu, ni o zakonu o policiji, ni o svim ostalim zakonima koji se nalaze u ovom paketu", rekao je Đurišić.

Podsetimo, u danu za glasanje o budžetu za 2018, polovinom decembra, poslanici SNS povukli su stotine amandmana koje su obrazlagali tri dana pre toga. Opozicija je tada bila saglasna da su time "pojeli vreme" i povredili Poslovnik.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.