Naprednjaci biraju predsednika

Izvor: RTS, 29.Sep.2012, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci biraju predsednika

Srpska napredna stranka na vanrednoj sednici Skupštine bira novog predsednika stranke i najuže rukovodstvo. Jedini kandidat za prvog čoveka naprednjaka je Aleksandar Vučić. Stranačko rukovodstvo će biti drastično podmlađeno, poručio Vučić.

11. 35 - Počeo radni deo Skupštine SNS-a koji je zatvoren za javnost.  

11.15 - Kandidat za predsednika SNS-a Aleksandar Vučić najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na početku izborne skupštine da će stranačko rukovodstvo biti drastično podmlađeno.

11.10 - Počela Skupština Srpske napredne stranke.

Skupština Srpske napredne stranke, na kojoj će biti izabran predsednik stranke i njegov zamenik, počela je nešto posle 11 časova u beogradskom Centru "Sava".

Izbor predsednika stranke je peta tačka dnevnog reda, a jedini kandidat je vršilac dužnosti predsednika stranke Aleksandar Vučić.

Delegati će birati i zamenika predsednika stranke, potpredsednike i članove glavnog odbora.

Skupština je počela uvodnim izlaganjem Aleksandra Vučića koji je rekao da će stranačko rukovodstvo biti drastično podmlađeno.

"Možda ti ljudi neće biti najbolje rukovodstvo, ali biće najmlađi i iskusniji od mnogih na političkoj sceni", reko je Vučić.

Aleksandar Vučić je ukazao da je pred naprednjacima velika odgovornost i da će ta stranka voditi Srbiju u narednoj deceniji.

Vučić je, obraćajući se delegatima, rekao da je SNS za četiri godine postojanja postigla neviđen uspeh, da je pred njom velika odgovornost i najavio da će SNS voditi Srbiju u narednoj deceniji.

"Moraćemo sebe da menjamo i unapredimo da bismo to mogli da radimo sa uspehom", ocenio je Vučić.

Nakon Vučićevog govora, počeo je radni deo sednice, koji je zatvoren za javnost. Potom će biti održana kratka sednica Glavnog odbora stranke, posle čega sledi svečani deo sednice.

Vučić je rekao da se na svečanom delu Skupštine očekuju mnogobrojni gosti iz inostranstva, pominući šefa delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Edvarda Kukana i Borisa Grizlova iz Jedinstvene Rusije, kao i najviše delegacije Republike Srpske, Crne Gore, Mađarske i drugih zemalja.

Od osnivanja SNS u oktobru 2008. godine predsednik stranke bio je Tomislav Nikolić koji je podneo ostavku na tu funkciju pošto je izabran za predsednika Srbije. Na čelu stranke je od tada Aleksandar Vučić, kao vršilac dužnosti predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić novi predsednik SNS-a

Izvor: Studio B, 29.Sep.2012

Aleksandar Vučić izabran je na vanrednoj Skupštini Srpske napredne stranke za novog predsednika naprednjaka, a Jorgovanka Tabaković za njegovog zamenika. ..Vučić i Tabakovićeva su izabrani jednoglasno sa 3.724 glasa...Tabakovićevu je na tu funkciju predložio novi predsednik SNS-a uz obrazloženje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.