Vučić novi predsednik SNS-a

Izvor: Studio B, 29.Sep.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić novi predsednik SNS-a

Aleksandar Vučić izabran je na vanrednoj Skupštini Srpske napredne stranke za novog predsednika naprednjaka, a Jorgovanka Tabaković za njegovog zamenika.

Vučić i Tabakovićeva su izabrani jednoglasno sa 3.724 glasa.

Tabakovićevu je na tu funkciju predložio novi predsednik SNS-a uz obrazloženje da se "od početka brinula za stranku i davala srce za nju".

Vučić je na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine rekao da Tabakovićeva, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je izabrna za guvernera NBS, ne prisustvuje skupu, jer stranka poštuje zakon i podsetio da je ona zamrzla funkciju.

Vučić je bio jedini kandidat za tu funkciju, a predložilo ga je 153 opštinskih i gradskih odbora.

On je na toj funkciji zamenio Tomislava Nikolića, koji je podneo ostavku na lidersku poziciju u stranci pošto je na majskim izborima izabran za predsednika Srbije.

Za potpredsednike Glavnog odbora kandidovani su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Igor Mirović i Bratislav Gašić.

Za predsednika Izvršnog odbora stranke predložen je sin Tomislava Nikolića, Radomir Nikolić.

Na svečanom delu sednice planirano je da se delegatima i gostima obrate predsednik Vrhovnog saveta "Jedinstvene Rusije" Boris Grizlov, šef Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Eduard Kukan i novoizabrani lider naprednjaka Vučić.

Za 16 sati planirana je prva sednica novog Glavnog odbora, na kojoj će biti izabrana četiri potpredsednika stranke. Predsednik Glavnog odbora je po funkciji predsednik stranke.

Na vanrednoj Skupštini u Centru "Sava" biće izabrano i Predsedništvo koje ima 30 članova.

 

Pobeda na sledećim izborima da bude ubedljivija

 

Novoizabrani predsednik Srspke napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas, odmah nakon izbora na tu funkciju, da na sledećim izborima u Srbiji pobeda te partije mora biti još ubedljivija i naglasio da je na njima velika odgovornost, jer će, uveren je, u narednih 10 godina odlučivati o sudbini Srbije.

Vučić je od članova stranke, ali i građana Srbije zatražio jedinstvo, kako u odbrani Kosova i Metohije i nepriznavanju nezavisnosti, tako i u borbi protiv korupcije i kriminala, koja će, kako je rekao, biti teška.

On je pozvao članove stranke da ne bude revanšizma, napominjući da SNS hoće normalnu i pravednu Srbiju. Ali, dodao je, lopovi i pljačkaši će morati da odgovaraju.

Vučić je na početku današnje skupštine rekao da će stranka "drastično" podmladiti rukovodstvo.

"Možda ti ljudi neće biti najbolje rukovodstvo, ali biće najmlađi i iskusniji od mnogih na političkoj sceni", reko je Vučić. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjaci danas biraju novog šefa stranke

Izvor: Kurir, 29.Sep.2012

Radni deo Skupštine SNS u Centru Sava počinje u 11 sati..BEOGRAD - Skupština Srpske napredne stranke (SNS) danas bira predsednika stranke i njegovog zamenika, a jedini kandidat za lidera SNS je Aleksandar Vučić...Zamenika predsednika naprednjaka treba da predloži novoizabrani predsednik SNS, a...

Nastavak na Kurir...

Aleksandar Vučić izabran za predsjednika SNS

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2012

BEOGRAD - Skupština Srpske napredne stranke /SNS/ na današnjoj vanrednoj sjednici izabrala je Aleksandara Vučića za predsjednika te partije.Na skupštini SNS-a za Vučićevog zamjenika izabrana je Jorgovanka Tabaković, aktuelni guverner Narodne banke Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.