Najnovije istraživanje IPSOSA: SNS bi sada RAZBIO opoziciju osvojivši 55 odsto glasova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2017, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovije istraživanje IPSOSA: SNS bi sada RAZBIO opoziciju osvojivši 55 odsto glasova!

SNS bi bio neprikosnoveni pobednik parlamentarnih izbora ako bi se oni održali ovog meseca

Da su parlamentarni izbori održani ovog meseca, SNS bi osvojio 55 odsto glasova, pišu sutrašnje "Novosti" pozivajući se na redovno, mesečno istraživanje agencije "Ipsos stratedžik marketing".

Prema istraživanju sprovedenom u oktobru, drugo mesto bi podelili socijalisti i Pokret slobodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građana Saše Jankovića sa po osam procenata podrške građana.

Prema istraživanju, kako se navodi, rejting iznad cenzusa trenutno imaju i SRS sa šest odsto i Dveri sa pet odsto, dok se za DS izjasnilo četiri odsto ispitanika.

Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića podržava tri odsto anketiranih građana, dok sve ostale stranke u zbiru imaju 11 odsto podrške, pokazuje istraživanje.

Direktor istraživanja Marko Uljarević rekao je da se kod naprednjaka registruje rast u odnosu na izbore održane prošle godine i da ta stranka sama ima bolji rezultat od koalicije u kojoj je tada nastupila.

- U opozicionom bloku je novina PSG Saše Jankovića. Pokret, u ovom trenutku, ima rejting slabiji od rezultata Jankovića na predsedničkim izborima, ali to je objašnjivo i podrškom koju je tada imao od DS. Za SRS je izmeren rejting malo ispod rezultata s parlamentarnih izbora, a DS pojedinačno ima manje nego što je dobio u koaliciji sa Novom strankom, DSHV i Z ZS - rekao je Uljarević.

Istraživanje nije obuhvatilo Narodnu stranku Vuka Jeremića, ali se, prema rečima Uljarevića, na osnovu ocena koje građani daju političarima može zaključiti da će ta partija dovesti do manje redistribucije glasova u opozicionom bloku.

Uljarević kaže da bi eventualni dogovor Jankovića i Jeremića verovatno mogao da ugrozi cenzus DS na parlamentarnim izborima, ali da je teško predvideti efekat takvog udruživanja u Beogradu.

- Nemamo ni istraživanja koja bi u ovom trenutku mogla reći nešto više o eventualnom rezultatu koalicije Jankovića, Jeremića i Ðilasa, a teško je i zaključivati koliki je njihov potencijal na osnovu prethodnih izbora. Prvo, Janković i Jeremić su nastupali kao kandidati na predsedničkim izborima, ali je iza Jankovića tada bio DS. Drugo, Ðilas nije učestvovao ni na predsedničkim, ni na parlamentarnim izborima - rekao je Uljarević.

Uljarević je napomenuo i da će relevatna merenja rejtinga za beogradske izbore početi kada se sa sigurnošću budu znali svi učesnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.