Na slavi SNS Šaban Šaulić i Terzić, ali opet bez Nikolića

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na slavi SNS Šaban Šaulić i Terzić, ali opet bez Nikolića

Beograd -- Vladajuća Srpska napredna stranka obeležila je svoju slavu Svetu Petku, a slavi su prisustvovale brojne zvanice, ali i ovog puta bez Tomislava Nikolića.

Na slavi su, pored lidera stranke i predsednika države Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i lidera SPS Ivice Dačića i ministara bili – pevač Šaban Šaulić, košarkaš Milan Gurović, predsednik FK Crvena zvezda Zvezdan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Terzić…

Slavsku sveću upalio je Đurić, a obeležavanju su prisustvovali predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i stranački prvaci Marija Obradović, Miloš Vučević, Milenko Jovanov, Darko Glišić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Jorgovanka Tabaković, Bratislav Gašić, Goran Vesić.

Međutim, osnivač partije i prvi predsednik naprednjaka gozbu je posmatrao samo sa slike.

A praksu da se na slavama priča o raznim temama nije preskočio ni domaćin Marko Đurćc. Tako se pohvalio stanjem u ekonomiji

“Svi u SNS smo posebno ponosni što je Srbija zemlja slobodnih ljudi, koja samostalno vodi spoljnu i unutrašnju politiku i sama odlučuje s kim će i kako da sarađuje”, rekao je Đurić.

Posle žita Đurić je pozvao goste da se posluže i dečanskim vinom i banjskim manastirskim pivom.

Najviše političko rukovodstvo potom se povuklo iza zatvorenih vrata, gde su uz hranu i piće razgovarali o vanrednim parlamentarnim izborima.

Srpska napredna stranka prošle subote je na stadionu Tašmajdan u Beogradu obeležila devet godina postojanja i rada, a među brojnim zvanicama nije bio i prvi predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić.

Prisutnima se najpre obratio predsednik SPS Ivica Dačić, koji je rekao da jedva čeka da Aleksandar Vučić odluči da se ide na izbore.

Potom je Vučić istakao da očekuje ubedljivu pobedu SNS na beogradskim izborima.

Nekoliko dana kasnije Vučić je na pitanje N1 zašto bivši predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić nije bio na proslavi devetog rođendana Srpske napredne stranke na Tašmajdanu, rekao: “Pitajte njega“.

“U petak smo se videli, razgovarali o odnosima sa Kinom i Rusijom, u subotu smo bili zajedno u Kragujevcu... Ja i kada ne budem predsednik SNS, a nećete dugo čekati da to vidite, osećaću je kao svoju i odazvati se uvek kada me zovu. Sasvim sam siguran i da je Nikolić uvek uz svoju SNS, a da li će biti na skupu to je njegova stvar“, rekao je Vučić.

Nikolić je nakon toga izjavio za "Novosti": Pojaviću se na svakom važnom skupu stranke na koji me budu pozvali

Nikolić je, dok je bio predsednik Srbije, napustio funkciju lidera Srpske napredne stranke, a nakon završetka mandata nije se vratio u stranku.

Pred predsedničke izbore u aprilu ove godine, SNS je odlučila da kandidat za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić, iako je Nikolić bio predsednik samo u jednom mandatu. Nakon toga, Nikolić je najavio da će se ipak kandidovati, ali je ubrzo odustao od te namere.

Nakon izbora formiran je Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čije čelo je Nikolić stupio.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.